Connect with us
Începe procesul de canonizare a lui Arsenie Boca

Știri

Începe procesul de canonizare a lui Arsenie Boca

Începe canonizarea lui Arsenie Boca. Luni a avut loc o ședință la Prislop formată din comisia de canonizare, sub conducerea mitropolitului Laurențiu al Ardealului, unde s-a discutat despre procesul de canonizare a lui Arsenie Boca.

Citește și:5 profetii ale parintelui Arsenie Boca, adeverite

„Adunăm dovezi și studiem. Noi alegem ce trebuie. S-au făcut mai multe referate. Când avem studiul document, îl prezentăm Patriarhiei. Luăm și mărturii ale oamenilor care pot fi dovedite, nu că au auzit”, a declarat marți Mitropolitul Ardealului, potrivit agerpres.

Comisia de canonizare a lui Arsenie Boca, condusă de Mitropolitul Ardealului, s-a reunit luni, pentru ultima dată în 2016, la Mănăstirea Prislop, unde este îngropat preotul supranumit „Sfântul Ardealului”.

„Luni, 31 octombrie 2016, la Sfânta Mănăstire Prislop, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, s-au desfășurat lucrările Comisiei speciale teologice mitropolitane, împuternicită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru a cerceta viața, opera și activitatea misionară și duhovnicească a Părintelui Arsenie Boca, în vederea întocmirii dosarului pentru propunerea de canonizare.

Lucrările comisiei s-au concretizat într-o sistematizare teologico-științifică a scrierilor Părintelui Arsenie Boca, a documentelor de arhivă, precum și a diverselor publicații apărute de-a lungul timpului cu privire la viața și activitatea duhovnicului de la Mănăstirile Sâmbăta și Prislop”, se arată într-un comunicat de presă al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top