Știri

Începem anul cu vești proaste. Ce se întâmplă cu prețul gazelor de mâine

S-au scumpit gazele naturale pentru consumatorii casnici, iar facturile vor creşte din 10 ianuarie cu până la 20 de lei în medie, pe lună, pentru perioada de iarnă.

Autoritatea de Reglementare în Energie a anunţat că, la solicitarea furnizorilor, a acceptat majorarea uneia dintre celei mai importante componente de pe factura consumatorilor casnici.

”Valoarea CUG pentru perioada 1 aprilie 2017- 31 martie 2018, de 81,48 lei/MWh, a fost aprobată în ședința Comitetului de Reglementare al ANRE din data de 30 martie 2017.

Ulterior, furnizorii au solicitat creșterea acestei valori datorată creșterii prețurilor cu achiziția gazelor naturale din producția internă, în conformitate cu prevederile art. 40 din Anexa la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 182/2015, privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea CUG.

Solicitările furnizorilor privind actualizarea CUG s-au situat între 0,8-1,1 bani/kwh. ” – se arată într-un comunicat al ANRE.

Citește și Lia Olguţa Vasilescu, lovitură dură pentru pensionari. Este vorba despre CREŞTEREA pensilor

Ministrul Muncii, lovitură dură pentru pensionari la început de an. Anunţul este oficial şi a fost făcut de Lia Olguţa Vasilescu. Ce urmează să se întâmple cu creşterea pensiilor.

Aşadar, pensionarii mai au de așteptat până la creșterea pensiei minime. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că pensia minimă va crește abia în a două luna a verii.

Între timp, între Crăciun și Revelion, pe 28 decembrie mai precis, Guvernul PSD a adoptat o ordonanță care permite cumulul pensiei publice cu pensia specială de serviciu.

Asta deși o interdicție în acest sens fusese adoptată pe 14 decembrie

Pensia minimă va crește la 640 de lei pe 1 iulie 2018, după spusele Olgutei Vasilescu. De asemenea, o parte din bugetari vor avea salariile scăzute anul acesta

Pensiile cresc în 2018, cum au crescut și anul acesta. Pentru acest an, avem în plan și adoptarea legii pensiilor care a suferit o amânare anul acesta…

Nu scade nicio pensie, dar cei cu pensii speciale vor alege una dintre ele.

Cei care sunt în această situație vor trebuie să opteze pentru o pensie pe care o doresc, probabil pe cea mai mare.

“Punctul de pensie va crește la 1.100 de lei și este prognozat că până în 2020, punctul de pensie să ajungă la 1.775 de lei. Vom reduce automat din deficitul pe care îl avem la sistemul de pensii și asta ne va ajută”, a spus ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu,într-o intervenție TV.

O parte din bugetari vor avea însă salariile scăzute în acest an, potrivit ministrului

„Am spus că la o mică parte din bugetari vor scădea salariile. Sunt, în general, cei cu funcții de conducere, unde oricum salariile sunt foarte mari, pentru că sindicatele au negociat bine.

Oricum, dezechilibrele sunt foarte mari. Era clar că nu putea să continue așa. Abia în 2022, sistemul va fi complet echilibrat și toți vor avea salarii egale pentru muncă egală.

Trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat nu scade salariile. Dar salariile pot scădea, dacă angajatorul vrea să le scadă. Nu au nicio legătură cu transferul contribuțiilor dintr-o parte în altă”, a declarat Olguța Vasilescu.

Pensia minimă crește la 640 lei. Ordonanță adoptată de Guvern prevede și creșterea pensiei minime de la 520 de lei la 640 de lei, dar și a punctului de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, începând cu 1 iulie 2018.

Citește și Știrea despre Michael Schumacher face ÎNCONJURUL lumii. Un medic rupe tăcerea.

Acest articol a fost actualizat la: 2018-01-09T08:57:20+02:00 8:57

Share
Scris de
Ais Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More