Connect with us

Știri

A început PELERINAJUL la Moaștele Sfintei Parascheva de la Iași

PelerinajUL la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași a început deja. Sute de mii de oameni sunt așteptați să sosească zilele următoare.

Moaștele Sfintei Parascheva au fost scoase marți dimineață și au fost depuse în baldachin pentru ca oamenii să se poată închina. Pelerinii se pot ruga și la moaștele Sfintei Tecla aduse de la Mănăstirea Neamț.

Luni au venit la Iași primele grupuri de pelerini, cum informează Ziaruldeiasi, dar majoritatea s-au rugat în catedrală. Peste noapte s-a format o coadă de mii de persoane.

Aproximativ 6000 de oameni au sosit astăzi la Sfânta Parascheva

Aceștia, în jur de 6.000 de oameni, sunt pelerinii veniți din Voluntari, cei care participă an de an la Sărbătorile Iașului. Au ajuns în oraș cu peste 100 de autocare.

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost purtată pe umeri în jurul catedralei şi mai apoi aşezată spre închinare pe catafalcul special amenajat.

Pelerinii vor avea parte de o surpriză în acest an când se vor închina la moaştele sfintei Parascheva. Reprezentanții Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei nu îi mai lasă pe oameni să atingă obiecte mari de raclă.

Citeşte şi Liviu Dragnea, despre DEMISIA din PSD: “Plec şi din ţară daca e nevoie”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top