Connect with us
Un avion de lupta rusesc a interceptat, in Marea Neagra, o aeronava SUA care se apropia de spatilul aerian al Federatiei Ruse.

Știri

Incident in Marea Neagra: Un avion de lupta din Rusia a interceptat o aeronava SUA

Avionul de lupta rusesc care a interceptat o aeronava americana deasupra Marii Negre, s-a apropiat la circa trei metri de aceasta, a spus un oficial din Armata SUA citat, sub acoperirea anonimatului, de Reuters.

Potrivit aceleiasi surse, incidentul a durat 19 minute.

“Sunt acolo timp de 12 ore si sunt multe interacţiuni. Dar numai unul dintre aceste incidente a fost descris de pilot drept nesigur “, a declarat alt oficial SUA.

Autoritaţile americane au discutat miercuri cu pilotul si au analizat incidentul pentru a stabili daca va figura pe agenda reuniunii anuale a oficialilor americani si rusi în legatura cu interceptarile grave, potrivit aceleiasi surse.

In incident au fost implicate un Suhoi Su-27 si un avion de supraveghere al Marinei americane P-8.

Incidentul nu a fost unul singular anul acesta. In luna aprilie, doua avioane de lupta rusesti au simulat pregatirea de atac atunci cand au trecut pe langa un distrugator dotat cu rachete, în Marea Baltica.

Reactia Kremlinului

Moscova a respins miercuri acuzatiile ca o aeronava a sa ar fi interceptat un avion de spionaj american, deasupra Marii Negre, in mod lipsit de profesionalism si periculos, dand asigurari ca toti pilotii sai au actionat in concordanta cu reglementarile internationale si subliniind ca aparatul SUA incerca sa se apropie de spatiul aerian al rusesc, relateaza Sputnik News.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii de la Moscova, citat de news.ro, Rusia a ridicat miercuri de la sol mai multe avioane de lupta Su-27, pentru a intercepta avioane americane care incercau sa se apropie de spatiul aerian rus de deasupra Marii Negre. Aeronavele SUA aveau inchise transponderele, adica echipamentele care permit comunicarea intre avioane.

“Pe 7 septembrie 2016, aeronava de recunoastere P8 Poseidon a Marinei americane a facut doua tentative de a se apropia de spatiul aerian rus, deasupra Marii Negre, în timp ce zbura cu transponderele închise. Avioane de lupta Su-27 au fost ridicate de la baza aeriana Belbek”, din Crimeea, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, generalul Igor Konasenkov, în comunicat.

“Pilotii rusi au respectat cu strictete reglementarile internationale de zbor”, a adaugat el.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top