Connect with us
Jandarmii s-au luat la bătaie cu suporterii polonezi în centrul vechi al Capitalei, înaintea meciului dintre România și Polonia

Știri

Incidente la protestul din Capitală! Protestatarii au ripostat

Bulevardul Kiseleff a fost blocat de protestarii care s-au îndreptat spre sediul PSD.

Incidente la protestul împotriva Guvernului din București! Manifestanții s-au îmbrâncit cu jandarmii care nu i-au lăsat să blocheze traficul și să meargă pe stradă în marș spre sediul PSD din Kiseleff.

Aproximativ 800 de persoane au plecat în jurul orei 19:20 în marș din Piața Victoriei spre sediul PSD din Kiseleff unde vor să continue protestul împotriva modificărilor la Codul Fiscal și a legilor justiției ce sunt urmează să fie adoptate în Parlament.

Manifestanții vor, conform comunicatului dat pe Facebook de platforma „Corupția Ucide”, să arunce cu hârtie igienică în sediul social-democraților pentru a își arăta astfel nemulțumirea față de acțiunilor pe care le au aceștia de când au venit la conducere.

Proteste masive față de măsurile Guvernului PSD, în București și în țară

Proteste faţă de OUG de modificare a Codului Fiscal, precum şi faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei au fost anunţate, pe Facebook, pentru duminică seara, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară.

În Bucureşti, oamenii se vor aduna în faţa Guvernului, urmând să plece în marş spre sediul PSD de pe Kiseleff, în care să arunce cu hârtie igienică.

Manifestaţii asemănătoare sunt anunţate pentru duminică şi în diaspora, în oraşe precum Berlin, Bruxelles, Londra, Roma şi Copenhaga.

„OUG de modificare a Codului Fiscal a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial. Putem bloca ALDE-PSD să o pună în practică ieşind în stradă, în număr cât mai mare. Ieşirea în stradă este soluţia cea mai bună pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil şi incapabil. Ce fac ei este un atentat la democraţie. Duminică ne strângem în Piaţa Victoriei, pentru a spune ca ne-am săturat, a venit momentul să plecaţi”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului din Bucureşti.

Protestatarii ar urma să se adune în Piaţa Victoriei din Capitală, iar apoi să plece către sediul PSD de pe Kiseleff.

Organizatorii spun că „sediul PSD nu este un obiectiv militar de siguranţă naţională”, astfel că manifestanţii pot veni cu hârtie igienică, făcând referire la protestul de miercuri faţă de modificarea legilor justiţiei, când jandarmii au încercat să confişte sulurile de hârtie igienică pe care oamenii le aduseseră în Piaţa Victoriei pentru a le arunca spre clădirea Guvernului.

Citeste si GRAV accident de circulaţie. Sunt mai mulţi morţi iar drumul este blocat

„Guvernarea trebuie să urmărească bunăstarea cetăţenilor, NU interesele proprii. Este responsabilitatea noastră, este viitorul nostru în joc, ţine de fiecare dintre noi, este necesar să luăm atitudine şi să nu le mai permitem să îşi bată joc. Vestea bună, Sediul PSD nu este un obiectiv militar de siguranţă naţională, aşa cum este Guvernul, deci puteţi să aduceţi hartie igienică cu voi”, se mai precizează în postare.

Proteste vor avea loc atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară
De asemenea, organizatorii spun că modificarea Codului Fiscal, OUG care a fost publicată vineri în Monitorul Oficial, a avut şi efecte imediate, precum creşterea euro şi creşterea preţului combustibilului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top