Connect with us

Știri

INCIDENTE la Sfânta Parascheva! 28 de pelerini au ajuns la spital

Peste 220 de persoane care au venit la Iaşi zilele acestea, în pelerinaj la Sfânta Parascheva.

Toate aceste persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza frigului, nealimentatiei şi a oboselii, potrivit purtătorului de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, Ionuţ Catană, citat de Agerpres.

Catană a declarat că, de marţi dimineaţă, de la începutul pelerinajului la moaştele Cuvioasei Parascheva şi Sfintei Tecla, şi până în cursul dimineţii de sâmbătă, s-a intervenit în peste 220 de situaţii pentru acordarea primului ajutor unor persoane cu probleme medicale. Jumătate dintre bolnavi au avut nevoie de îngrijiri medicale în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

În această perioada, 28 de pelerini au fost transportaţi la spital

Cei mai mulţi dintre pelerini stau la rând din cursul zilei de vineri, pentru a se închină sâmbătă, de hramul Cuvioasei Parascheva, la raclă sfintei, precum şi la raclă Mucenitei Tecla. Moaştele celor două sfinte au fost depuse într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

În prezent, peste 44.000 de pelerini veniţi din ţară şi străinătate, conform unor surse oficiale, formează un rând lung de câţiva kilometri. Ei aşteaptă să se închine la raclă cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, în ziua prăznuirii hramului acesteia. Numărul credincioşilor care vin în pelerinaj la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei este în creştere de la o ora la altă.

Citeşte şi Un nou CUTREMUR de 5,4 grade! Seismul s-a produs la 60 de kilometri adâncime

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top