Categorii Știri

Incredibil! Oamenii de stiinta americani au programat celule canceroase sa revina la normal

Exista speranta!Oamenii de stiinta americani au reusit sa programeze celule canceroase sa revina la forma normala. Iata cum este posibil!

Aceasta descoperire incredibila poate conduce la gasirea de noi tratamente si solutii pentru bolnavii de cancer. Pentru prima data in istorie, celule caneroase agresive au fost aduse din nou la forma benigna prin restabilirea unei functii care opreste multiplicarea rapida si formarea de malformatii. Oamenii de stiinta de la clinica Mayo din Florida spun ca acest proces se asemana cu actionarea franei la o masina care merge cu o viteza foarte mare.

CITESTE SI: VEZI DE CE BOALA POTI SUFERI DACA ITI SIMTI URECHILE INFUNDATE

Primele experimente sunt impresionante si dau multe sperante, conform celor spune de cercetatori. Pentru a se reinlocui, celulele se divizeaza in mod constant, insa celulele canceroase se divizeaza cu o viteza mult mai mare, fapt care duce la cresterea tumorilor in timp record.

Experimentul a functionat perfect pentru cancerul de san si cel al vezicii urinare, iar cercetarile inca sunt in desfasurare. Exista toate sansele ca pacientii care sufera de cancer sa aiba o sansa la viata si sa nu fie nevoiti sa se supuna la proceduri drastice precum chimioterapia sau operatiile riscante. Desi acest studiu s-a facut pe celule umane in laborator, oamenii de stiinta sunt plini de speranta ca lucrurile vor evolua si intr-o zi tratamentele vor fi puse in practica pentru ca tumorile sa fie depistate si tratate mult mai usor.

CITESTE SI: DE CE AI IMPRESIA CA SE SCURTEAZA TIMPUL. IATA EXPLICATIA CERCETATORILOR

Desi mai este nevoie de mult timp si de multe resurse pentru a descoperi tratamente viabile, acest prim pas este unul extrem de important atat pentru bolnavi cat si pentru persoanele care se expun la factori de risc zi de zi.

Sursa foto: genengnews.com

Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-20T18:36:10+02:00 18:36

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More