Connect with us
40 de ani

Știri

INCREDIBIL. A prevăzut TOTUL acum 40 de ani!

Arthur C. Clarke a prevăzut totul acum 40 de ani. În 1976, futurologul și inventatorul Clarke a spus cu exactitate ce îi va rezerva viitorul omenirii în materie de tehnologie și telecomunicații. Clarke credea cu tărie în anul 1976 că oamenii vor comunica mult mai mult sub formă virtuală. Comunicarea digitală nu doar că deja este aici, dar pare indispensabilă vieții oamenilor.

Clarke a vorbit și despre conceptul „work for home”, și anume lucratul de acasă. Această nouă formă de a munci, fără să fie nevoie de deplasarea la un loc unde se desfășoară activitatea a devenit posibilă datorită Internetului, care s-a dezvoltat extrem de mult în ultimii 20 de ani. Clarke a avut o viziune atât de precisă despre viitorul omenirii, încât nu s-a rezumat doar la a descrie noile tehnologii (a vorbit despre smartphone-uri în 1976!!!) ci a tras și semnale de alarme asupra utilizării acestora.

Clarke susținea ca apariția smartphone-urilor va duce la restructurarea societății. Tot Clarke a vorbit și despre dezvoltarea unor noi tehnologii precum ceasul inteligent (i-Watch) sau ochelarii inteligenți (vezi Google Glasses). Cu toate că pare ceva banal acum, dar Clarke a prevăzut și apariția unui motor de căutare a oricărui tip de informație (Google), însă pentru a avea acces la biblioteca informațională oamenii vor trebui să se conecteze la Internet.

Arthur C. Clarke a murit în anul 2008 și a fost unul dintre cei mai cunoscuți și respectați futurologi din lume. A primit medalia de aur „Stuart Ballentine” de la Institutul Franklin, în anul 1945, pentru că a propus un sistem de comunicare prin satelit. Clarke a evitat să prezică dezvoltarea tehnologiilor de teleportare prea curând, însă nu le-a negat.

Oamenii de știință și creatorii de gadgeturi din prezent privesc cu teamă spre viitor, cu toate că și ei sunt responsabili de avansul tehnologic pe care lumea îl trăiește. Teama lor are legătură cu folosirea inteligenței artificiale și dispariția rasei umane.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top