Înghețarea anului școlar este posbilă dacă prelungirea stării de urgență și ordonanța militară păstrează școlile închise. Acum câteva săptămâni Marcel Vela a decis închiderea tuturor școlilor până la 31 martie, iar ulterior decizia a fost prelungită până după vacanța de Paște. Ministrul Educației neagă vehement că ar fi în plan înghețarea anului școlar.
Raluca Turcan, vicepremier PNL a afiarmat că este posibil ca anul școlar 2019-2020 să fie înghețat, având în vedere măsurile luate de alte țări europene.
Ministerul educației a intervenit imediat și a spus că nici vorba de înghețarea anului școlar sau repetarea acestuia, de asemenea este posibil ca examenul de Capacitate / testele naționale să fie amânate și examenul de Bacalaureat va avea o singură sesiune.
“Scenariul acesta al îngheţării anului şcolar nu este luat în calcul”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, pentru Edupedu.ro. Anunţul a venit la scurt timp după ce vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că există trei scenarii în privinţa anului şcolar, unul fiind repetarea acestuia. Monica Anisie a declarat că “în ceea ce-i priveşte pe elevii care trebuie să susţină examenele de Evaluare Naţională, Bacalaureat sau studenţii care trebuie să îşi susţină licenţa, MEC va prezenta săptămâna aceasta variantele posibile pe care le ia în calcul în situaţia în care se va prelungi această stare de urgenţă”. Este “exclus” ca printre variantele luate în calcul de Ministerul Educaţiei să fie anularea examenelor din acest an, a declarat Monica Anisie, pentru Edupedu.ro. “Nu luăm în calcul să amânăm examenele cu un an”, a anunţat ministrul Educaţiei.
Bacalaureatul din 2020 va avea o singură sesiune anul acesta, dar nu s-a stabilit exact calendarul, nici penru testele naționale au fost amânate datele la care elevii de clasa VIII-a vor susține examene.
Asociațiile de părinți spun că nu este necesar ca anul școlar să fie înghețat și că elevii au parcurs deja 70% din materie. Cel mai probabil vacanța de vară va fi scurtată.
Prima linie de consiliere psihologică pe tema Covid-19 pentru profesori, părinţi şi elevi a fost lansată azi de Ministerul Educaţiei şi Asociaţia Proacta EDU.
„Ambasador pentru comunitate” oferă servicii gratuite.
Psihologii vor consilia părinţii şi elevii online sau prin telefon pentru a trece mai uşor prin această perioadă, În funcţie de solicitări, familiile pot primi şi asistenţă socială, medicală sau juridică.
În acest sens sunt puse la dispoziţie două linii telefonice la care cei interesaţi pot apela – 0771.141.767 şi 0771.141.750 sau pot scrie specialiştilor la adresa de e-mail proactaedu@gmail.com. Toate serviciile sunt gratuite
Dacă se va îngheța sau nu anul școlar, depinde și de evoluția pandemiei.
Acest articol a fost actualizat la: 2020-03-24T11:25:52+02:00 11:25
Acest site foloseste cookies.
Read More
Vezi comentarii
IIDIOTIILORRRRRRRRRRRRRRRR cretini ZIARISTI DE DOI LEI !!! nu s A luat nici o decizie ....
Mai boilor! Din titlu reiese clar ca s-a luat decizia de inghetare a anului. Din text nu. Deci? Sunteti prosti facuti gramada, doriti doar audienta cu orice pret. Meritati sa fiti linsati pentru stiri false in timpul starii de urgenta.
Din titlu se poate vedea un semn de intrebare. Iar in articol este trecuta si afirmatia MInistrului Educatiei