Connect with us
lege funerara

Știri

Înmormântarea nu va mai fi la fel. Noua lege prevede amenzi imense pentru cei care nu respectă aceste reguli!

Guvernanții schimbă regulile de înmormântare. Din noiembrie 2016 există o lege funerară, dar prevederile urmează să se aplice din această toamnă. Hotărârea de Guvern prevede și amenzi pentru cei care nu respectă noua legislație.

Mortul trebuie dus la groapă în decurs de 36 de ore de când s-a pronunțat decesul, iar nesupunerea atrage după sine amenzi cuprinse între 500 și 10.000 de RON.

De asemenea, firmele de pompe funebre trebuie să aibă specialiști care să ”înfrumusețeze” persoana decedată. Legea stabilește clar și că fotografiatul și filmatul celui trecut în neființă este strict interzis, fără acordul familiei.

”Medicii de la Direcția de Sănătate Publică se ocupă de controale, împreună cu polițiștii. Toate familiile sunt obligate să încheie contract cu o firmă de pompe funebre, iar noi, pe baza certificatului de deces, stabilim ziua și data morții. Și în funcție de asta și când are loc înmormântarea. Sincer să fiu, n-am auzit până acum ca cineva să înhumeze decedatul în 36 de ore. Cred că o persoană de la Ministerul Sănătății a pus cifra greșit. Pentru că este, practic, imposibil. Termenul ar putea expira în toiul nopții”, continuă Sebastian Cocoș, președintele Asociației Funerare din România pentru click.ro.

Rămâne de văzut în ce măsură se vor aplica și respecta aceste prevederi, ținând cont că unele dintre ele intră în conflict cu tradiții vechi de înmormântare românești.

Citește și: Ilie Dobre a murit, iar la propria înmormântare a deschis ochii și a cerut apă! El a spus totul: “Am înviat și…”

foto:calendarulortodox.ro

4 Comments

4 Comments

  1. Isus

    2018-01-15T18:29:46+02:00 at 18:29

    E vorba de morții cu infecții ce necesită tratament special .Băgați lumea în sperieți cu titlurile voastre de c….at.
    .
    Mortaciii voștri

  2. sarbu elisabeta

    2017-09-24T10:24:22+03:00 at 10:24

    De ce nu dau legea cu obligarea in fiecare localitate rurala a se face CAPELAl. Si a nu se da voie a tine defunctul in gospodarie! Cred ca asta ar fi mai urgent decat cea de mai sus….

  3. Gheorghies Cecilia

    2017-09-21T19:32:30+03:00 at 19:32

    Doar ptr morti mai era de dat legi…….guvernatilor a-i luat-o rau de tot pe aratura……ocupativa de tara ,de copii ce nu au cu ce merge la scoala,de oamenii ce nu au ce pune pe masa,de cei fara un serviciu…….dati legi folositoare ptr Romania si lasati pe cei decedati sa fie ingropati cum au fost pana acum……

  4. Viorel

    2017-09-21T18:24:12+03:00 at 18:24

    Sa moara intai cei ce au facut legea. Sa vedem ce face familiile lor cu ei. Se incadreaza sau platesc amenda. Nu au decat sa moara direct in cimitir.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top