Connect with us
Înregistrările care aruncă PSD în aer: Acuzațiile fără precedent ale unui lider al partidului

Știri

Înregistrările care aruncă PSD în aer: Acuzațiile fără precedent ale unui lider al partidului

România TV a prezentat înregistrări cu vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu criticându-l dur pe Liviu Dragnea și jignindu-l pe un ministru din guvernul Dăncilă.

Victor Ciutacu a prezentat, marți seara, câteva înregistrări audio cu Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD!

Acesta spune că PSD e un ”partid de maimuțe” pentru că social-democrații au acceptat să aibă încredere în Liviu Dragnea la prima nominalizare de premier după alegerile parlamentare, când a fost propusă Sevil Shaideh.

„Turul I. Dacă ar fi alegeri prezidențiale, Klaus Iohannis 23, Călin Popescu Tăriceanu 9, Laura Codruța Kovesi 8, băgată candidat din partea USR-ului în sondaj, Dacian Cioloș băgat de la România Împreună – 7%, Liviu Dragnea – 4%. – 0.22 – Eu nu am inventat acest 4%. Îl găsiți aici. Turul II.

Azi, în condițiile în care nu facem nimic, Iohannis îl bate și pe Tăriceanu, o bate și pe Firea, îl bate și pe Dragnea de-l zvântură”, spune Ţuţuianu în înregistrare, la o întâlnire cu lideri locali din judeţ.

„Legea cu offshore-ul a stat prin sertare şi dup-aia spuneau pe la televizor unii că vinde Firea cu socialul Stănescu bogățiile țării, că-l dă la o parte pe Dragnea.

Uite că a schimbat-o Dragnea și așa că nu o mai putem nici trece la Camera Deputaților. De-aia nu s-a pus problema. Ea nu mai poate trece astăzi că s-a rupt majoritatea care susţinea legea asta”, mai spune Ţuţuianu în înregistrare.

„Nicăieri în lume nu s-a pomenit să te duci la președinte cu un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l știe. Sub pretextul că să nu-l atace, că nu știu ce, a plecat cu Sevil Shhaideh.

A deranjat foarte multă lume chestiunea asta, iar noi ne-am comportat ca un partid de maimuțe. Schimbarea a trei prim-miniștri a fost o tragedie pentru partid. Schimbarea unor miniștri, o tragedie. Calitatea Guvernului, o tragedie”, a mai spus Țuțuianu.

Înregistrări PSD: Țuțuianu, acuze dure pentru Dănuț Andrușcă.

Totodată, Țuțuianu îl numește „prost” pe ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, și spune că acesta nu are legătură cu portofoliul pe careîl ocupă.

„De exemplu, a sărit la mine tot de la Piatra Neamț, președintele de organizație. (Neinteligibil) …un fel de întrebare la masă acolo. Băi, lăsați-mă voi cu ale voastre nu știu ce” -Și i-am spus Domnul…”, cum îl cheamă pe ăsta, Arsene…

Dumneata să vii să vorbești cu mine la modul ăsta când oi avea rezultatele mele. Deocamdată la Neamț sunt majoritate”. Și, al doilea, ne vei explica de ce ai nominalizat cel mai idiot ministru care este ministrul Economiei.

Acest ministru este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de 5 minute când vorbește cineva cu el. Și are legătură cu economia următoare: A avut o vulcanizare”, a mai spus vicepreședintele PSD.

Prima reacție a lui Adrian Țuțuianu după prezentarea înregistrărilor

„Sunt înregistrări din şedinţe pe care le-am avut cu primari, consilieri judeţeni, v-au fost livrate prelucrate, sunt anumite pasaje scoase din context.

Ceea ce am spus în CEx şi în scrisoarea publică sunt lucruri discutate şi cu colegii. Am greşit cu toţii, nu cred că e normal să procedăm în acest fel, mi-am asumat şi vina asta, pentru că am fost prezent acolo.

Sondajul l-am prezentat şi în CEx, l-am discutat şi cu colegii din PSD din organizaţia Dâmboviţa, e făcut de o casă de sondaj respectabilă, exprimă o realitate.

Importantă e tendinţa de scădere, de la 47% la alegerile din 2016 spre 35% cât avem azi, probabil 30%, lucruri care pe mine mă îngrijorează. Am spus în CEx, am considerat că e util să am o discuţie cu tot partidul din Dâmboviţa, niciodată nu am lucrat numai după capul meu, totdeauna m-am consultat şi informat.

Sunt de 20 de ani în PSD, recent am avut un referendum unde organizaţia judeţeana Dâmboviţa s-a clasat pe locul 2, sunt un om dedicat acestui partid, am muncit mult să construiesc o organizaţie în Dâmboviţa.

Bătălia e pentru viitorul PSD; rămân în partid, am avut un CEx, vom vedea în continuare care sunt deciziile care se iau”, s-a apărat Ţutuianu, la România TV.

Citește și: Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române: „Oamenii nu au votat și din cauza asocierii referendumului cu Liviu Dragnea”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top