Connect with us
Înscrieri clasa pregătitoare 2017. Înscrierile în clasa zero încep în data de 27 februarie. Vezi aici calendarul înscrierilor.

Știri

Înscrieri clasa pregătitoare 2017: Calendarul înscrierilor în CLASA ZERO

Înscrieri clasa pregătitoare 2017. Luni, 27 februarie, încep înscrierile în clasa pregătitoare în anul școlar 2017 – 2018. Perioada înscrierilor se termină pe 30 martie, iar în acest interval, părinții pot vizita școlile și vorbi cu învățătoarele.

Acest lucru se va întâmpla în cadrul Zilei Porților Deschise, desfășurate în perioada 23 februarie – 2 martie. În clasa pregătitoare pot fi înscriși vârsta de 6 ani până la 31 august 2017 inclusiv.

La solicitarea părinților, în clasa zero, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Înscrieri clasa pregătitoare 2017 – Etapele de desfășurare

 

Prima etapă de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar începe în 27 februarie şi se încheie în 16 martie. A doua etapă de înscriere va avea loc între 24 şi 30 martie, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor va avea loc în perioada 22 februarie – 14 martie, sub coordonarea centrelor de resurse şi asistenţă educaţională.

Fiecare unitate de învăţământ în care sunt clase pregătitoare este obligată să organizeze Ziua porţilor deschise, în perioada 23 februarie – 2 martie, pentru părinţii care vor să viziteze spaţiile şcolare şi să discute cu cadrele didactice.

Învăţământul primar este obligatoriu şi cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV.

Numărul de locuri alocate, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top