Connect with us
Inspecția Judiciară a exercitată o nouă acțiune disciplinară împotriva lui Kovesi

Știri

Inspecția Judiciară a exercitată o nouă acțiune disciplinară împotriva lui Kovesi

Inspecţia Judiciară a exercitat miercuri o nouă acţiune disciplinară, faţă de Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Această acțiune disciplinară este a treia împotriva lui Kovesi. Șefa DNA este acuzată că a încălcat dispoziţiile deciziei Curţii Constituţionale prin refuzul de a se prezenta în faţa Parlamentului – Comisia specială de anchetă, a anunţat miercuri IJ.

Tot astăzi, Șeful Senatului, Călin Popescu – Tăriceanu, a vorbit despre revocarea șefei DNA, după ce Președintele Klaus Iohannis a spus că nu există „niciun conflict şi niciun temei” pentru sesizarea Curţii Constituţionale în cazul deciziei sale de nerevocare a procurorului-şef.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a dezvăluit că Guvernul trebuie să sesizeze CCR-ul, iar Curtea va fi cea care se va pronunța cu privire la revocarea din funcție a șefei de la DNA, Laura Codruța Kovesi.

Tot astăzi, și Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații despre existența unui conflict juridic între Guvern și Aministrația Prezidențială.

„Fără să fac vreo apreciere la adresa preşedintelui, eu m-am pronunţat şi în zilele trecute, în săptămânile trecute în legătură cu acest subiect. Mai ales după decizia CCR, care subliniază în mod clar că preşedintele nu are vocaţia numiri.

Și prin urmare nici a revocării ca atribut esenţial şi principal al poziţiei sale, ţinând cont de faptul că Parchetul, Ministerul Public funcţionează sub autoritatea ministrului Justiţiei, decizia de propunere şi de revocare trebuie să aparţină ministrului Justiţiei.

Dar sigur că aici sunt, după cum vă daţi seama, două abordări diferite (…) Şi sigur că în această privinţă este în final rolul CCR să se pronunţe.

Călin Popescu Tăriceanu consideră că trebuie să fie făcută o sesizare la CCR

Și cred că sesizarea sigur că trebuie făcută, ministrul Justiţiei a anunţat că Guvernul, doamna prim ministru va face această sesizare, lucru care după părerea mea se impune în situaţia dată de refuz a preşedintelui de a semna revocarea procurorului şef”, a declarat Tăriceanu la Parlament.

Citește continuarea AICI.

Foto: Hepta.ro.

Iohannis, ferm: „Legea referendumului, aşa cum a ajuns la mine, nu va fi promulgată”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top