Connect with us
Întâlnire tensionată la Cotroceni, de Ziua Europei. Iohannis, față în față cu Dăncilă

Știri

Întâlnire tensionată la Cotroceni, de Ziua Europei. Iohannis, față în față cu Dăncilă

Pe 9 mai este celebrată Ziua Europei, ocazie cu care Administrația Prezidențială organizează o recepție la Palatul Cotroceni.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că va merge la recepţie împreună cu premierul Viorica Dăncilă, cu miniştrii, cu primarul general, Gabriela Firea, şi cu primarii de sectoare, afirmând că decizia este de a marca Ziua Europei şi de a nu merge pe calea scandalului.

Pe de altă parte, Călin Popescu-Tăriceanu și ministrul de externe Teodor Meleșcanu, ambii membri ai ALDE, nu vor merge la recepția de Cotroceni.

Această întâlnire vine în contextul tot mai tensionat între președinte și PSD. Reamintim că șeful statului i-a cerut Vioricăi Dăncilă să demisioneze din funcția de premier, acuzând-o că vulnerabilizează Guvernul.

Președintele l-a atacat și pe Liviu Dragnea, luni seara.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni seară, că este imperioasă demisia premierului Vorica Dăncilă, pentru „a face loc unor oameni responsabili şi competenţi”. „Este din ce în ce mai vizibil că Dragnea şi ai lui nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună şi eficientă”, a arătat preşedintele.

Citește și: Klaus Iohannis: PSD amanetează viitorul țării. Este imperioasă demisia doamnei Dăncilă

El a mai spus, comentând execuţia bugetară pe primul trimestru al acestui an, că PSD că este incapabil să ţină ordine în finanţele publice, iar după trei prim-miniştri şi tot atâţia şefi la ANAF, cel mai vizibil efect este incertitudinea şi lipsa de predictibilitate.

În replică, Liviu Dragnea a spus că președintele face aceste declarații pentru că este deranjat de rezultatele bune ale Vioricăi Dăncilă.

„Oamenii sunt confuzati din cauza acestor informaţii false repetate la nesfârşit. Doamna Dăncilă nu poate demisiona pentru că îl deranjează pe domnul preşedinte un program de guvernare care produce efecte bune şi genereaza creştere economică serioasă. Nu are de ce să demisioneze, nu putem să schimbăm premierul de câte ori vrea preşedintele”, a mai spus Liviu Dragnea.

Citește și: Mici și bere la sediul PSD! Liviu Dragnea și gălățeanul Bogdan Lungu, la o masă cu jurnaliștii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top