Connect with us
INTERVIU: Pagina „Angela Similea merge mai departe” împlinește 1 an de activitate și performanțe

Știri

INTERVIU: Pagina „Angela Similea merge mai departe” împlinește 1 an de activitate și performanțe

INTERVIU: Pagina „Angela Similea merge mai departe” împlinește 1 an de activitate și performanțe

Angela Similea este una din cele mai iubite artiste din România. O legendă care a scris istorie și va scrie în continuare. Fanii artistei s-au organizat sub umbrela lui Silviu, care a creat un loc unic pe internet, pagina de Facebook „Angela Similea merge mai departe”. Noi i-am urmărit constant și ne bucurăm că de curând comunitatea a adunat 20.000 de persoane. În prezent pagina de Facebook 21.300 de fani care sunt ținuți în povestea unică creată de Silviu despre celebra Angela Similea.

Am avut din nou onoarea să discutăm cu fondatorul paginii de Facebook și să vedem ce planuri mai sunt pentru viitor.

INTERVIU – „Angela Similea merge mai departe” EXCLUSIV

Huff: Bine ai revenit!

Silviu: Bine v-am regasit !

Huff: Asadar un an de la  debutul paginii….

Silviu: Da ! A trecut un an  frumos, asa  cum l-am creionat in mintea  mea  si cum dealtfel mi-am dorit.  As spune ca ceea  ce a  trebuit sa se intimple  s-a  intimplat.

Huff: Este o „lupta „ permanenta  in  mediul online pentru  asa  zisa  „suprematie”. Razboiul este pe oferta, pentru ceea ce pui la  bataie ca  urmaritorii  sa  fie  determinati in alegere.

Silviu: Este o lupta asa cum o denumesti intr-adevar, uneori constructiva alteori nu. Ca in orice domeniu ,poti fi atacat din interior sau exterior insa, pentru  mine importanta  ramine lupta pentru  idei, pentru  oferta, pentru ca ea  nu poate aduce decat beneficii ,iar aceste beneficii sunt indreptate catre idolul nostru. Armonia  fanilor creeaza un confort artistului in mica sau mare masura este parerea mea .

Huff: Asadar #angelasimileamergemaideparte. Nu te-a obosit aceasta lupta continua din mediul online?

Silviu: Stii, eu nu duc razboaie cu nimeni. Imi displace ideea. Daca altii au falsa impresie ca se lupta cu mine (si o au)  atunci le urez succes, ce sa zic…Nu am cautat si nu am gasit dusmani .Defapt  m-am lasat condus in viata de ideea ca ca singura mea competitie este cu mine. Nu ma pot raporta  la cineva pentru ca atunci ar insemna sa ii acord  putere, puterea  de a-mi fi un etalon. Bun sau  rau. Toate competitiile  vietii au avut aceasta deviza „ competitia cu mine” si atunci nu ai cum sa ai dusmani. Ceilalti sunt daca  vrei parteneri, mai puternici sau nu. 

Huff: Reformulez intrebarea  in  alti termeni. Iti sunt  partenerii acestui joc al tau  ostili , s-a schimbat optica, atitudinea  vis a vis de aceasta pagina?

Silviu: Nu  stiu daca a avea un alt mod de a te exprima sau alt stil, reprezinta neaparat un razboi sau o „concurenta” fata de cineva sau ceva. Exista un  drum pentru aceasta pagina a carei directie, cred eu, corespunde cu dorintele si ideile mele si cred ca mesajele transmise  tintesc acolo unde trebuie.

Suna a  victimizare ceea ce nu este cazul. Stiu, te referi  la incidentul din 2021 insa cum se vede am puterea de a merge mai departe si  intotdeauna o pot lua de la capat, pot lua totul de la inceput cand este  vorba de un  vis in care cred. Iar eu cred foarte mult in aceasta initiativa #angelasimileamergemaideparte !

Huff: Poti fi mai explicit?

Silviu:  Am creat pagina cu gandul de a fi altceva, de a transmite mai mult decat pina la momentul lansarii sale, de a prezenta de o alta maniera cariera artistica a unui simbol al muzicii usoare romanesti. Avand acest vis, in urma cu aproximativ doi ani , m-am lasat cucerit de idei constructive, emotii, ganduri si am reusit zic eu sa structurez o pagina urmarita si sustinuta de o comunitate frumoasa.  22.000 de urmaritori nu este o cifra neglijabila.  Este primul an  de  viata totusi…

Huff: Ca a venit vorba  de primul an si prima aniversare, cum este o zi pentru tine si aceasta pagina?

Silviu: Mai, sa stabilim de la inceput ca eu nu am pretentia  de a fi vreun  blogger, expert muzical, scriitor, jurnalist, departe de mine si gandul de obtine avantaje de orice natura.

Asadar meseria care eu o practic se afla  in  contrast cu arta. Sunt un om al cifrelor, al legilor asa ca… Insa meseria asta care o fac de peste 30 ani mi-a adus alaturi foarte multi colaboratori din mediul cinematografiei, televiziunii si artei. Asa  se leaga oarecum cifrele de cultura si merg mana-n mana avand alaturi cantecul si vocea Angelei Similea 

Huff: Si totusi ceea ce  faci, as spune ca se poate ridica  peste nivelul multor „jurnalisti” din presa  zilelor noastre

Silviu: Multumesc, recunosc ca mi s-a mai spus. Imi place sa prezint continutul postarilor mele intr-o maniera corecta, reala si eleganta.

Huff : Ce frumos.  Asadar ca o gluma nu esti genul de functionar cu cotiere care sa priveasca doar spre indicatori economici.

Silviu : Nu,nu sunt si caut ca ceea ce fac sa aiba  garantia lucrului bine facut si  buna intentie . Este  greu atunci cand lucrezi cu cifre  sa  lasi loc interpretarilor. Nu poti sa spui ca  1+1 este egal cu 3, daca fac  2 oricat si-ar dori unii, si sunt destui care cred asta ca valoarea  cifrelor  se poate  intinde asa, precum aluatul de pizza.

Revenind  la  intrebarea ta referitoare la pagina si activitatea ei, sunt foarte atent la continutul oferit. Ceea ce se publica este rezultatul unor minute chiar ore de creatie, de documentare, studiu, analiza, framintari si decizii. Sa stii ca poate pentru unii pare o banalitate insa  pentru mine este o misiune, o incercare cu fiecare zi ce vine.

Huff: De ce toate acestea?

Silviu: In primul rand este vorba de un nume cu rezonanta, un nume cu greutate. Angela Similea impune respect, impune perfectiune, impune distanta si mai impune ceva- iubirea. Structura acestei pagini are in vedere toate cele mentionate , mai mult, dragostea si respectul pentru domnia sa este acea  lumina care ma  insoteste. Si atunci cand  aceasta lumina te calauzeste  cauti ca ceea ce faci sa fie purtator de frumos si daruire.

De aceea ,cu o zi inainte de a posta, incep pregatirea paginii pentru ceea ce va urma a doua zi. Aleg imagini, texte care apoi caut sa le pun in simbioza. Nu pot posta un citat al Angelei  Similea in care vorbeste despre conditia femeii la care sa atasez o imagine a sa de grup care sa contina  barbati artisti.

Ati vazut ca celebra rubrica „Slagarul de la ora 19” este prefatata de o coperta inainte cu doua ore. Pentru acea coperta intotdeauna  trebuie sa aleg  niste imagini care reprezinta cantecul.  Acelea  nu pot fi decat cele ce o surprind pe Angela  in fata microfonului sau pe o scena.

Coperta cu salutul diminetii adresat comunitatii care alcatuieste aceasta pagina,  caci noi ne salutam si impreuna transmitem mesaje  Angelei, adesea o surpinde pe regina baladelor iubirii fara microfon dar cu priviri nostalgice, melancolice ori din care sa strabata zambetul.

Sunt niste principii care mi le stabilesc, mi le impun si trebuie sa recunosc ca au la baza stilul si modul Angelei de pregatire a unui spectacol. Asta caut sa ofer. O pagina bine structurata, asemeni unui spectacol. Daca  reuseste, asta  tine de  feedback-ul celor i 22.000 prieteni. 

Huff: Foarte interesant modul de abordare. Acum pot intelege simpatiile si antipatiile

Silviu: Merg inainte sau iau totul de la zero intr-un caz nefericit .Nu abdic de la  visul  meu.  Apropo de ceea ce numeai simpatii si antipatii. Nu stau sa analizez, nu sunt preocupat de barfele create, am suficient de multa treaba si responsabilitate ca sa ma las prada acestora.

Insa iti pot spune ca atunci cand am deschis prima pagina „Angela Similea si Fanii” am primit in privat mesaje de genul : Inca o pagina, Dar sunt atatea pagini unde te poti exprima sau s-a vehiculat chiar ideea de a-mi creea un nume sau statut urcandu-ma cumva pe umerii Angelei. Mi s-a atras atentia ca exista pagina oficiala de ca si cum aceasta pagina dorea sa se  substituie ei. Partea frumoasa  este ca o parte dintre aceste persoane care nu au avut incredere initial, astazi urmaresc si apreciaza postarile. 

Asta ma  bucura din doua puncte de vedere: unul ca reprezint ceva si doi ca mi-a fost inteleasa  misiunea.. Si ii asigur pe cei care inca mai cred in ideea de a ma ridica pe nu stiu care umeri ca eu sunt incantat de numele meu care il port cu mandrie iar ceea ce am realizat sub acest nume a fost cu daruire si munca.  Si daca chiar doream „celebritate” o puteam obtine prin natura mediului profesional  si a  prietenilor ce ii am in cercul meu. Dar succesul il construiesti, il muncesti…si daca mai ai si norocul de la Dumnezeu, el este asigurat.

Huff: O intrebare delicata la care vreau un raspuns sincer si direct: Este Angela Similea un sustinator al paginii? Simti ca iti este alaturi si apreciaza aceasta frumoasa activitate care iata o faci cu multa minutiozitate si atentie?

Silviu: Trebuie sa fiu direct: DA! apreciaza si Da! cred ca imi este alaturi fie prin sustinerea ideilor mele dar si a faptului ca este la curent cu ceea ce se intimpla. Acum sa nu ai pretentia  sa intre pe pagina sa converseze sau sa dea like pentru ca in general marile vedete nu au timp. Sunt implicate in multe alte activitati profesionale ori extra,  in schimb sunt bine informate cu ceea ce se intimpla in jurul numelui lor. Nu sustin ca nu o fac, dar,  asta se intimpla  foarte rar. Ele transmit prin diferite cai de comunicare ceea ce doresc a se ajunge la fani iar fanii preiau si duc mai departe mesajele, raspindesc  in eter gratie  acestor pagini dedicate lor  si nu numai.

Huff. Pe ce se bazeaza acest DA hotarat din partea ta?

Silviu: In primul rand, nu mai departe de luna decembrie a anului trecut am avut initiativa unui concurs cu sase castigatori alesi  conform unui regulament.  Acestia  urmau sa primeasca  fiecare cate un autograf personalizat din partea Angelei Similea…L-au primit!

Daca s-au creat controverse in jurul acestui subiect este trist. Eu am gandit o stare de fapt la care altii nu s-au gandit inaintea  mea. O puteau face. Fiecare are libertatea  propriilor alegeri. Plus ca bucuria  obtinerii unui autograf, astazi cand nu mai sunt concerte, este imensa. Eu as socoti un gest de impolitete sa iti urmaresti idolul pe  la  portile resedintei ca sa obtii un autograf.O mai poti face scriindu-i. Dar unde ?… Asta este  viziunea mea.  Artistul dincolo de scena trebuie lasat sa se bucure de momentele sau clipele sale de viata. Si atunci exista o optiune. Poate nu a fost cea mai buna alegere a mea insa cu siguranta a adus o imensa bucurie celor ce au primit acel dar de sarbatori.  Si ii multumesc inca odata  Angelei pentru sustinerea  ideii la acel moment 

Huff : Este Angela Similea cea care da sens cuvantului „vedeta”? De ce te intreb, pentru ca simti pulsul zilnic prin mesaje, postari, informatii si apoi cuvantul acesta la noi a devenit sinonim  cu persoana publica

Silviu: Tu vrei raspunsul din partea  unui fan sper, caci nu sunt nici critic muzical nici vreun specialist in domeniul muzicii usoare. Raspunsul meu este ca  Angela Similea este cu adevarat una dintre marile vedete romanesti. Si iti aduc si argumente la care cu mandrie am fost martor : sali de spectacole pline pina la refuz, oameni care stateau in picioare, ploaie de flori atunci cand aparea pe scena, cozi de sute de oameni la autografe, iesirile de la concerte adesea ii erau asigurate de cordoane de soldati sau politie pentru a o proteja de admiratia uluitoare a fanilor. 

Apoi atitudinea sa din intreaga cariera a fost intocmai unei mari vedete, nu apare in orice locatie, in orice distributie. Prezenta sa la televiziune  era una discreta la fel ca intreaga sa viata.  Aparea doar atunci cand avea ceva de transmis, cand avea un mesaj pentru public.Toate acestea au transformat-o in  vedeta  veritabila  iar  faptul ca astazi primeste zilnic sute de mesaje si  ganduri, faptul ca presa avida de titluri se foloseste de numele ei, la care se adauga dorinta noastra a publicului ca o chemare, toate aceste vorbesc de la sine…

Huff: Ganduri pentru viitor si pentru urmaritorii paginii care formeaza o comunitate frumoasa  ai a le transmite?

Silviu: Le multumesc tuturor pentru interactiunile zilnice, pentru faptul ca impreuna intoarcem iubirea Angelei Similea oferita in cantecele sale atatia ani. Le promit ca voi cauta sa nu dezamagesc si ca intotdeauna  ma va preocupa dorinta de mai bine, mai frumos iar parerile lor sunt binevenite.  Imi doresc sa continui in stilul cu care am inceput astfel incat aceasta pagina sa fie  incontinuare un model, un etalon  pentru cei ce iubesc si sunt interesati de numele Angela Similea.

Angela Similea a fost, este si va ramine flacara nestinsei iubiri ce arde in albastrul infinit daruind clipa ce-o sa  vina  prin portile iubirii sale. Ea innobileaza cu prezenta si este cea mai dulce chemare a gandurilor noastre, vocala noastra ce isi cauta consoana in glasul sau, in muzica si trairile sale de artist.

Huff: Iti multumim si sper sa ne mai revedem pentru a ne impartasi din realizarile frumoase ale paginii

Silviu: Cu drag si va multumesc pentru interesul acordat. Putini sunt cei din presa interesati de valorile nationale, de marii nostrii artisti. Iar voi sunteti unii dintre acestia

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top