Connect with us
Sunt mai multe zone din România în care au fost semnalate inundații. Pompierii au fost solicitați să intervină.

Știri

Inundații în România! Care sunt zonele afectate!

Ploile torențiale din următoarea perioadă  au provocat inundații puternice în mai multe județe ale țării. În Dâmbovița, Gorj, Giurgiu, Bihor, apele au intrat în curțile și casele oamenilor, iar pompierii au fost solicitați să intervină.

„În localitatea Teiş din judeţul Dâmboviţa, pompierii militari au intervenit pentru salvarea unei persoane înconjurate de apă, la o fermă agricolă. De asemenea, în localităţile Croitori, Răzvad şi Valea Voievozilor au fost inundate o casă şi nouă curţi. În judeţul Călăraşi, în localitatea Roşeţi, o casă şi o curte au fost inundate.

Efecte meteo nefavorabile s-au înregistrat şi în Bihor, în localitatea Şuşturogi, unde salvatorii au evacuat apa din 6 curţi inundate; Totodată, în judeţul Giurgiu, localitatea Adunaţii Copăceni, s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o intersecţie – sens giratoriu, iar în localitatea Joiţa la o anexă gospodărească”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Peste 5.000 de pompieri au fost mobilizați pentru a interveni. Totodată, este monitorizată situația vremii și evoluția debitelor de apă ale râurilor care ar putea ieși din matcă.

Reamintim că meteorologii au emis o atenționare de ploi torențiale pentru mai multe zone ale țării, anunțând totodată că vremea se va răci accentuat în această săptămână.

Citește și: Vremea se schimbă! Vin ploi torențiale și grindină! Iată zonele afectate

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top