Connect with us
Localitatea Pechea din județul Galați este puternic afectată de inundații. Autoritățile au cerut ajutorul armatei în lupta cu apele.

Știri

Inundații în Pechea, județul Galați. Armata, solicitată să intervină

Inundații în Pechea, din cauza ploilor abundente căzute în ultima vreme. Apele revărsate de pe versanți și pâraie au inundat sute de case și au acoperit drumurile.

Apa atinge chiar și un metru jumătate în unele zone, iar autoritățile au cerut armatei să intervină, de teamă că situația s-ar putea înrăutății. Oamenii au răams izolați la Pechea, iar mai mulți oameni care au plecat de dimineață la muncă nu au mai putut reveni la casele lor. Totodată, sunt și persoane care refuză să fie evacuate, transmite Digi 24. Acestea spun că preferă să îți apere casele și animalele.

Pe DN 25, în zona localității Piscu, circulația este oprită din cauza apei, iar pe DN 24D se circulă cu dificultate.

Citește și: METEO: Ploi însemnate și cod roșu de inundații miercuri. Cum va fi vremea joi și vineri

Reamintim că hidrologii au instituit cod roșu pentru râurile din bazinul hidrografic al județului Galați, până azi, la ora 21.00 „Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL în bazinele hidrografice Suhu și Geru, judeţul Galați. Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare în bazinul hidrografic al râului Suhu”, se arată în atenționarea INHGA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top