Connect with us
Mai multe judete din Romania au fost afectate de inundatii. Zeci de gospodarii au fost lovite de apele revarsate.

Știri

Inundatiile au facut prapad in Romania!

INHGA a instituit cod rosu de inundatii marti seara in bazinul Milcovului, valabil pana miercuri la ora 9.00. Hidrologii au avertizat ca vor fi depasite cotele de pericol, ca urmare a ploilor care au cazut in ultima vreme.

„Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor in curs, prognozate si a propagarii se vor produce in continuare scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol pe raurile din bazinul hidrografic Milcov (judetul Vrancea). In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice”, se arata in avertizarea INHGA.

Peste 50 de gospodarii din comuna Brosteni au fost lovite de inundatii, precipitatiile afectand si 30 de hectare de teren arabil.

Citeste si: Cod galben de ploi pentru 24 si 25 mai. Vezi zonele vizate

Ploile abundente au provocat probleme si in comuna Jaristea. Primarul comunei, Catalin Toma, a scris pe Facebook ca precipitatiile au afectat drumul care traverseaza satul Scinteia, iar mai multe curti au fost inundate.

”Ca urmare a ploilor torentiale, va informam ca in satul Scinteia exista drumul judetean grav afectat, dar si curti inundate, fapt pentru care rugam pe toti cei care pot da o mana de ajutor sa intervina. De asemenea, pe DJ 205 B, podul Anghelinei este inundat, motiv pentru care drumul dintre Jaristea si Bolotesti este blocat. In acest moment, s-a transmis la ISU Vrancea si incercam cu echipamentele din dotare sa intervenim”, a scris primarul comunei Jaristea.
Inundatii s-au inregistrat, marti seara, si la Ramnicu Sarat, in judetul Buzau. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau, Vasile Prahoveanu, mai multe strazi au fost inundate in urma ploilor abundente, cand apa a intrat in zeci de curti, iar oamenii au sunat la 112 pentru ajutor, potrivit stirileprotv.ro.

Reprezentantii ISU Buzau actioneaza pe mai multe strazi din Ramnicu Sarat, cu motopompe de mare capacitate. Potrivit sursei citate, apa a intrat in 14 curti, la ora transmiterii stirii pompierii actionand pentru ajutarea populatiei. De asemenea, Primaria Ramnicu Sarat intervine cu serviciul voluntar, cu patru motopompe.

In localitatile din jurul municipiului Buzau a cazut grindina cateva zeci de minute.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top