Învaţă să îţi cureţi corect ochelarii. FOTO & VIDEO

17.02.2015
Învaţă să îţi cureţi corect ochelarii. FOTO & VIDEO

Învaţă să îţi cureţi corect ochelarii.

Te-ai trezit într-o bună zi că ochelarii tăi sunt zgâriaţi? Ar trebui să nu-i mai ştergi cu eşarfa, colţulde la cămaşă ori şerveţelele de hârtie, oricât de fine ţi s-ar părea. Soluţia este una şi mai simplă, care-ţi garantează că lentilele nu vor avea de suferit.

sursa foto keyringsandkeychains.com
sursa foto keyringsandkeychains.com

Foloseşte, aşadar, apă caldă şi săpun. Aceasta este cea mai eficientă metodă de a face ochelarii să pară noi, lipsiţi de pete ori zgârieturi. După ce i-ai spălat bine, foloseşte o cârpă din microfibră, pe care este indicat să o porţi în permanenţă cu tine. Poţi şterge ochelarii cu aceasta chiar şi fără să foloseşti apă ori săpun şi este recomandată atât în cazul lentilelor din sticlă, cât şi a celor din plastic.

sursa foto blog.eyevilla.com
sursa foto blog.eyevilla.com

Dacă ai totuşi lentile din plastic, este indicat să utilizezi o soluţie de curăţare specială, după care să le ştergi cu cârpa specială. Apa va face să rămână urme pe lentilele tale, iar asta le va da un astepct murdar, inestetic.

Evită batistele din hârtie, pentru că sunt destul de abrazive în profunzime, iar asta va duce în timp la mătuirea lentilelor, iar fragmentele microscopice vor rămâne pe suprafaţa acestora.

În cazul în care lentilele tale au tratamente antireflex, durificare, etc., trebuie să foloseşti doar soluţii speciale de curăţat, pentru a nu deteriora stratul de pe suprafaţa lor.

Chiar dacă ţi se pare cool, purtatul ochelarilor pe cap va duce la zgârieturi şi la murdărirea lor mai des, aşa că poartă-i într-un toc special.

Niciodată să nu foloseşti soluţii pentru curăţat geamuri în cazul ochelarilor, ori vreun alt fel de soluţie pentru uz casnic, căci lentilele tale se vor deteriora rapid.