Connect with us
Ioan Gyuri Pascu a fost diagnosticat greșit în noaptea în care a murit

Știri

Ioan Gyuri Pascu a fost diagnosticat greșit în noaptea în care a murit

Informații cutremurătoare ies la iveală după moartea actorului Ioan Gyuri Pascu. Înainte de deces cu două ore, actorul s-a simțit rău, iar soția acestuia a sunat la 112 și a solicitat o ambulanță.

Update: 16:14 Alina Gorghiu a cerut demisia pe facebook directorului de la Ambulanță, Alis Grasu. În replică, Alis Grasu a spus la Antena 3 că dacă plecarea ei va rezolva lipsurile din sistem nu ar avea nimic împotrivă.

„S-a demarat la nivelul serviciului o cercetare administrativă. Mâine era termenul limită. Ambulanța a ajuns în 11 minute. Încă de la telefon se spune că pacientul face frecvente atacuri de panică. Este încadrată ca și urgență de cod verde, se trimite un medic de la conslutații. Găsește un pacient care de aproximativ câteva zile are insomnii și insomniile se datorează durerilor de la nivelul genunchiului, pentru care făcea fizioterapie. Este măsurată tensiunea, care are o valoare normală. Afirmă că e diabetic. Electrocardiograma nu există. Toată simptomatologia nu impunea electrocardiogramă. Este foarte importantă nota explicativă.

Toată lumea trebuie să știe că actul medical făcut de un medic este responsabilitatea lui. Din punct de vedere administrativ eu fac tot ce e omeneste posibil să răspundem la toate solicitările având în vedere că există un deficit de peronal de 50%. Solicitările sunt foarte multe, încercăm o prioritizare foarte corectă. Aparatura este permanent verificată, astfel ca medicii să își poată face treaba. Din acest motiv mă leg de nota explicativă a medicului. Nu pot analiza activitatea lui până nu am și punctul lui de vedere. E vorba de trei zile, mâine avem rezultatul.” a declarat Alis Grasu la Antena 3.

Știre inițială:
”Au trimis o ambulanță de tip AMD, de consultații la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un șofer și un medic. Gyuri era agitat și medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică și a plecat”, a spus o sursă a site-ului tolo.ro, chiar de la Ambulanța București.

După alte două ore s-a solicitat din nou ambulanța. Însă, din păcate, Ioan Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat.

Tolo.ro a luat legătura cu șefa de la Ambulanță, Alice Grasu, care a și confirmat cele relatate.

”Da, în jurul orei 3, la 10 minute după apel, o ambulanță de consult a ajuns în casa unde era Gyuri Pascu. Tensiunea era bună, 12 cu ceva, pulsul era bun, de 74. Soția tot spunea că domnul Pascu face atacuri de panică, astfel încît medicul i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam”, a povestit Alice Grasu.

„Am înțeles că asta spune soția. Dar diagnosticul medicului care a fost? ”Atac de panică”.

A plecat apoi? ”Da”.

Și următorul apel cînd l-ați primit? ”După ora 4”.”, a spus Alice Grasu pentru tolo.ro.

În urma acestui eveniment neplăcut a fost declanșată o anchetă.

”Facem o anchetă să vedem dacă medicul de la ora 3 a făcut tot ce trebuia să facă. Dacă a respectat protocolul. Și vom lua măsuri. Înțelegeți-mă, dacă n-a respectat, ce pot face eu?”, a mai spus directorul Grasu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top