Ioana Băsescu, audiată la sediul DNA

22.09.2016
Ioana Băsescu, audiată la sediul DNA

Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, s-a prezentat, joi dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie, potrivit news.ro.

Ioana Băsescu a ajuns la DNA în jurul orei 8.15, însoţită de un avocat.

Potrivit unor surse judiciare, ea a fost citată pentru audieri într-un dosar vizând fapte de corupţie.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat, miercuri seară, acuzaţii dure la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, acuzând-o că a format un grup de procurori care se va ocupa de arestarea uneia dintre ficele sale.

”Am aflat prin DNA că este un mic grup de procurori care se jură că mă va face să cer custodia copilului, unuia din nepoţi, adica va aresta părinţii. Sunt câţiva procurori apropiaţi doamnei Kovesi pe care i-a cărat şi i-a pus consilieri după ce au rezolvat nişte dosare. Nu o să spun nume, dar vă spun acest adevăr, va veni şi acea zi când voi face publice numele”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Nu este prima dată când fiica cea mare a lui Traian Băsescu ajunge la DNA. În 2015, Ioana Băsescu a fost audiată în dosarul terenurilor pe care le deține în comuna Nana.

Ioana Băsescu a trebuit să le explice anchetatorilor, printre altele, cum a cumpărat tocmai acel teren şi cum a intrat în legătură cu italianul de la care a făcut achiziţia şi a cărui firmă era inactivă în acel moment.

Vom reveni cu amanunte!