Connect with us
Iohannis a anunțat noile măsuri. Se deschid terasele de la 1 iunie

Știri

Iohannis a anunțat noile măsuri. Se deschid terasele de la 1 iunie

Din 15 mai, starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă. Astfel, a avut loc o relaxare a măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus. Mai multe afaceri și-au reluat activitatea și oamenii pot cirula liber în localitatea de proveniență. Sunt prevăzute mai multe relaxări de la 1 și 15 iunie. Drept urmare, Iohannis a participat joi, 28 mai, la o ședință la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia s-au decis noile măsuri de relaxare, care vor fi aplicate începând din data de 1 iunie. Modificări au fost făcute atât la nivel economic, cât și social, în ceea ce privește libera deplasare.

Iohannis a anunțat noile măsuri. Se deschid terasele de la 1 iunie

Iohannis a declarat că situația încă este una fragilă, având în vedere că numărul celor aflați la terapie intensivă este de 200, urmat îndeaproape de cel al cazurilor noi de infectare din această zi. Președintele a precizat că trebuie să fim în continuare atenți la acțiunile noastre. Acesta a precizat că există și vești bune. Astfel, de la 1 iunie se deschid terasele, unde va fi păstrată distanțarea socială sau va fi limitat numărul de persoane de la o masă. De asemenea, oamenii vor putea merge și la plajă din 15 iunie, însă și aici vor respecta cu strictețe măsurile de prevenire.

„În ceea ce privește măsurile de relaxare, avem vești pozitive: începând din 1 iunie se redeschid terasele. Însă, este clar că este nevoie de măsuri speciale, mesele vor trebui să fie la cel puțin 2 metri, vor putea sta maxim 4 persoane la masă. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici este nevoie de păstrarea unei distanțe de 2 metri.”, a declarat Iohannis.

De asemenea, președintele a precizat și că va dispărea declarația pe propria răspundere, iar oamenii vor putea circula liber și în afara localității. În plus, vor fi reluate spectacolele în aer liber, însă numărul maxim de participanți va fi limitat la 500. Oamenii vor sta pe scaune, la o distanță corespunzătoare unii de ceilalți, iar la intrare vor fi supuși unei verificări stricte. Nu în ultimul rând, vor fi reluate și competițiile sportive. Totuși, spectatorii nu vor putea fi prezenți.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top