Connect with us
Președintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la posibilul caz de plagiat al Codruței Kovesi, că l-a rugat pe procurorul general Augustin Lazăr să ia măsuri pentru ca cercetările să fie făcute mai repede în mai multe dosare.

Știri

Iohannis, despre discuţia cu Lazăr pe cazul Kovesi: Am cerut grăbirea cercetărilor în mai multe dosare

Președintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la posibilul caz de plagiat al Codruței Kovesi, că l-a rugat pe procurorul general Augustin Lazăr să ia măsuri pentru ca cercetările să fie făcute mai repede în mai multe dosare. El a spus că este inacceptabil „să stăm şi să nu ştim” ce s-a întâmplat la Revoluţie sau cine sunt vinovaţii de la mineriade.

„Am avut o întâlnire cu procurorul general aici, la Cotroceni şi l-am rugat să ia toata măsurile care se pot lua pentru a introduce mai multă celeritate în exerciţiul cercetărilor. Vedeţi că avem dosare vechi, foarte vechi, mă gândesc la dosarul Revoluţiei, dosarul mineriadei. Este inacceptabil să stăm şi să nu ştim ce s-a întâmplat la Revoluţie sau la mineriade mineriadă, cine sunt oamenii vinovaţi, oamenii care au încălcat legea, pentru că nu vorbim de o vină istorică”, a declarat preşedintele Iohannis, întrebat de jurnalişti despre întâlnirea pe care a avut-o cu procurorul general, potrivit news.ro.

Şeful statului a spus că, deocamdată, dosarele Revoluţiei şi mineriadei reprezintă treaba procurorilor.

„În acest context am cerut procurorului general să se ia măsuri pentru ca cercetările să fie făcute mai rapid, iar unde se constată ca nu s-a încălcat legea, că sunt delaţiuni comice să se stabilească de îndată bunul renume al persoanei”, a declarat preşedintele, joi, la Palatul Cotroceni.

Citește și: Kovesi: S-au plătit sume enorme pentru decredibilizarea DNA

Preşedintele Klaus Iohannis spunea, miercuri seară, că Parchetul instanţei supreme trebuie să rezolve „foarte repede” dosarul privind acuzaţiile de plagiat care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, el precizând că l-a rugat pe procurorul general să se ocupe ca aceste cercetări să fie făcute cu celeritate.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, în urmă cu o săptămână, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, a participat la falsificarea unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

În acest caz, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală in rem pentru instigare la fals intelectual.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top