Connect with us
Iohannis se intalneste cu Agela Merkel

Știri

Iohannis se intalneste vineri la Berlin cu Merkel si cu prim-ministrii Belgiei si Luxemburgului

Presedintele Klaus Iohannis va merge vineri la Berlin, unde va avea o intalnire cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, si cu premierii din Belgia si Luxemburg, in pregatirea reuniunii informale a Consiliului European de la Bratislava, pe tema viitorului Uniunii Europene.
La o intalnirea de lucru cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, participa si Charles Michel, premierul Belgiei, si Xavier Bettel, premierul Marelui Ducat de Luxemburg, informeaza News.ro.

Citeste si: Iohannis a trimis ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a lui Petre Toba

Citeste si: Presedintele Iohannis efectueaza o vizita in Elvetia

„Intalnirea are loc in contextul procesului de pregatire a reuniunii informale a Consiliului European de la Bratislava, din 16 septembrie, care va avea ca subiect de dezbatere viitorul Uniunii Europene in noul cadru creat dupa referendumul din Regatul Unit al Marii Britanii. Reuniunea de la Berlin face parte din seria de contacte pe care presedintele Romaniei le are cu lideri europeni in cadrul acestui proces de reflecţie privind viitorul Uniunii Europene”, informeaza Presedinţia.

Intalnirea va avea loc la ora 14.00, ora Romaniei, si va fi urmata, in jurul orei 16.00, de o declaraţie de presa susţinuta de catre presedinte la Ambasada Romaniei din Berlin.

Vizita a fost anunţata de presedintele Iohannis la finalul lunii august. ”Summitul UE 27 de la Bratislava, din septembrie, va fi o prima etapa a dialogului politic la cel mai inalt nivel pe aceasta tema. Voi avea discuţii pregatitoare, inainte de aceasta reuniune, cu cancelarul german si presedintele francez, dar si cu alţi lideri europeni. Romania, ai carei cetaţeni sunt cei mai pro-europeni, va contribui pe fond si activ la reflecţia privind viitorul Europei. Astept contribuţia dumneavoastra concreta, implicata, in acest proiect”, a spus Iohannis, intr-un discurs susţinut in faţa ambasadorilor romani.

Reuniunea informala de la Bratislava va avea loc pe 16 septembrie.

Slovacia prezideaza in prezent Uniunea Europeana, ai carei membri analizeaza scenariile dupa Brexit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top