Connect with us
Ion Iliescu, mesaj pentru români la 28 de ani de la REVOLUŢIE

Știri

Ion Iliescu, mesaj pentru români la 28 de ani de la REVOLUŢIE

Ion Iliescu transmite un mesaj românilor, la 28 de ani de la Revoluţie. Anunţul făcut de fostul preşedinte pe blogul său.

Fostul preşedinte Ion Iliescu susţine, într-un mesaj astăzi pe blogul său, că în decembrie 1989 în România a avut loc o Revoluţie, „indiferent de ceea ce se străduiesc să acrediteze cei cărora acest act de demnitate nu le este pe plac”.

„Se împlinesc, azi, 22 decembrie 2017, douăzeci şi opt de ani de la victoria revoltei populare care a marcat începutul Revoluţiei Române. În decembrie 1989 în România a avut loc o Revoluţie, indiferent de ceea ce se străduiesc să acrediteze cei cărora acest act de demnitate nu le este pe plac.

A fost o schimbare radicală de sistem politic, s-au schimbat dramatic instituţiile statului, natura lor, s-a trecut de la un regim totalitar la unul democratic.

Au apărut insituţii noi, noi drepturi şi libertăţi civice, România s-a deschis spre lume. Nevoia de libertate, de democraţie, a jucat rolul de motor al schimbării.

Ion Iliescu transmite un mesaj românilor

Privaţiunile de tot felul, umilinţele unei vieţi la limita supravieţuirii, din ultimii ani ai ceauşismului, au fost declanşatorul revoltei populare. O revoltă care mocnea, Timişoara fiind locul în care ea a izbucnit la suprafaţă, după ce la Iaşi, represiunea Securităţii a înăbuşit o acţiune similară.

Democraţia s-a construit pe jertfa unor oameni, care au pus viaţa lor la temelia noii Românii, jertfă pe care o onorăm, şi o regretăm, în acelaşi timp, pentru că nimeni n-ar trebui să fie obligat să se sacrifice pentru ideile şi credinţele lui.

Pentru ca jertfa lor să aibă un sens pentru noile generaţii, trebuie ca, alături de drepturi şi libertăţi, să învăţăm să ne asumăm şi responsabilităţile care derivă din starea noastră de cetăţeni”, scrie fostul preşedinte pe blog.

Potrivit lui Ion Iliescu, „moştenirea Revoluţiei Române este una eminamente pozitivă şi ea trebuie apărată de toţi cei care cred în libertate şi în democraţie”.

„Mă înclin în faţa memoriei tuturor celor care au luptat pentru libertate în anii totalitarismelor româneşti, a celor care, în decembrie 1989, au făcut posibilă schimbarea care a adus România în familia naţiunilor europene”, a conchis fostul preşedinte.

Citeşte şi Accident grav în Timiş. O persoană a murit şi mai mulţi copii au fost răniţi

Accident grav în Timiş. În urma tragicului eveniment rutier o persoană a murit, iar alte patru, între care trei copii, au fost rănite.

Un grav accident rutier a avut loc vineri pe Drumul Naţional 68A, în localitatea Coşava, aflată la limita judeţelor Timiş şi Hunedoara, fiind implicate două autoturisme şi un autotren.

În urma accidentului, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte patru – între care trei copii – au fost rănite.

La faţa locului au sosit mai multe echipape de descarcerare

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, unul dintre răniţi a rămas încarcerat, iar echipale de intervenţia nu l-au mai putut salva, fiind declarat decesul.

De asemenea, au fost rănite patru persoane -soţia şoferului şi cei trei copii ai acestora, în vârstă de patru luni, cinci ani şi zece ani.

Toate victimele sunt preluate de ambulanţe şi transportate la spitale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top