Connect with us
Ionuț era medic la spitalul Colentina, dar a demisionat și a spus tot ce se petrece acolo: "Peste 60 de pacienți cu tumori..."

Știri

Ionuț era medic la spitalul Colentina, dar a demisionat și a spus tot ce se petrece acolo: „Peste 60 de pacienți cu tumori…”

Ionuț Gobej și Dorin Bică, doi dintre cei mai buni neurochirurgi de la Spitalul Colentina au decis să demisioneze de la unitatea medicală, din cauza condițiilor precare de acolo.

„Astăzi 4 septembrie 2017 am demisionat împreuna cu colegul meu Dr Bica din funcţia deţinută la Spitalul Colentina. Ataşez mai jos textul demisiei, unde o motivez. Este o decizie incredibil de grea, dar nu am găsit altă soluţie. Mulţumim tuturor celor care ne-aţi fost aproape”, a scris Gobej pe pagina sa de Facebook.

Alături de acest mesaj, Ionuț a postat și textul oficial al demisiei unde face o radiografie exactă a punctului în care s-a ajuns în cadrul instituției unde era angajat.

În documentul postat de doctorul Gobej aflăm, printre altele și că: ,,Am ajuns în situaţia de a refuza peste 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe în condiţiile în care în anul 2017 era prevăzut să operăm peste 600. Aceşti pacienţi au fost refuzaţi din cauza lipsei şi a pierderii de personal, programului operator restricţionat şi a lipsei de consumabile şi medicamente. Standardul de calitate oferit pacienţilor ce au fost operaţi a avut de suferit. La aceste probleme se adaugă hărţuirea permanentă a personalului medical din secţiile de neurochirugie şi ATI”.

Același medic preciza în luna februarie că din cauza lipsei de personal, doi pacienți erau condamnați la moarte. La începutul lunii ianuarie, Gabriela Firea l-a demis pe managerul Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu fiindcă i-ar ținut pe pacienți în frig.

După ce gestul celor doi a ajuns în presă, ei au avut o discuție cu primarul Gabriela Firea, care le-a propus să reconsidere decizia de a demisiona și să propună un director medical interimar la spitalul Colentina. Cei doi au propus-o pe Lelia Iliescu. Mai mult decât atât, Firea i-a propus lui Gobej să devină șef interimar la secția de neurochirurgie, dar acesta a refuzat. Până la momentul transmiterii acestei știri, cei doi nu au anunțat că ar fi revenit asupra deciziei de demisie

După demiterea lui Andreescu, Primăria Capitalei a numit-o pe Silvi Ifrim manager al spitalului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top