Connect with us
Ionuț Mișa nu mai este șeful ANAF. Cine este Mihaela Triculescu, înlocuitoarea sa

Știri

Ionuț Mișa nu mai este șeful ANAF. Cine este Mihaela Triculescu, înlocuitoarea sa

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, joi, că a solicitat premierului Viorica Dăncilă demiterea preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Ionuţ Mişa, şi a înaintat o propunere de înlocuire.

Viorica Dăncilă a aprobat solicitarea lui Teodorovici, astfel că acesta nu mai este șeful ANAF.

„Am solicitat doamnei prim-ministru revocarea din funcţia de şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a domnului Ionuţ Mişa”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, ANAF are nevoie de schimbarea radicală a comportamentului său în economie.

„Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări, în special în zona economică, iar ANAF, aşa cum am spus de multe ori şi aşa cum au spus şi alţi miniştri de Finanţe de-a lungul timpului, ANAF, ca principală, poate, instituţie publică din România, trebuie să-şi schimbe radical comportamentul în economie.

În primul rând, schimbarea mentalităţii. Trebuie să demonstreze că are un tratament corect, echitabil şi onest faţă de contribuabil, fie persoană fizică, fie juridică”, a arătat Teodorovici.

El s-a referit şi la faptul că există sume foarte importante care pot fi aduse la buget prin eficientizarea ANAF.

„Sunt câteva elemente esenţiale pe care ANAF în 2019 trebuie să le parcurgă, să le îndeplinească. Vorbim de o reformare a întregii administrări fiscale, vorbim de informatizarea sistemului, cu o lacună de foarte mulţi ani şi cu o soluţie care se încearcă de foarte mulţi ani. Ne propunem ca în 2019 aceste lucruri să se şi întâmple.

Este nevoie de simplificarea modului în care ANAF acţionează în piaţă, în relaţia cu contribuabilul, o colectare mai bună în zona de TVA şi sunt multe astfel de zone în ceea ce înseamnă obiectul de activitate al ANAF, unde lucrurile trebuie schimbate.

Sunt sume foarte importante care pot fi aduse la bugetul de stat printr-un mod mai eficient de lucru al ANAF-ului”, a susţinut ministrul Finanţelor.

Mihaela Triculescu, noul șef de la ANAF

În locul lui Mișa, Eugen Teodorovici a nominalizat-o pe Mihaela Triculescu în funcția de șef al ANAF.

Triculescu este economist cu peste 19 ani de experiență în mediul privat.

”Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. Doamna Mihaela Triculescu este economist cu o vastă experiență. În ultimii trei ani a fost practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii. 

Noul președinte ANAF este licențiat în economie și absolvent al studiilor de master disciplina ”Analiză diagnostic și evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice”, se arată în comunicatul Guvernului.

Citește și: Scandal pe tema deficitului bugetar! Ce a făcut Darius Vâlcov

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top