Categorii Știri

ÎPS Pimen ar fi primit trei doze de plasmă hiperimună de la donatori vindecaţi de coronavirus

ÎPS Pimen a fost internat în stare gravă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Acesta a fost tratat cu trei doze de plasmă hiperimună care a fost prelavată de la donatori vindecați de coronavirus, conform Mediafax.

ÎPS Pimen ar fi primit trei doze de plasmă hiperimună de la donatori vindecaţi de coronavirus

Medicii au descoperit un nou tratament folosit pentru a vindeca pacienții aflați în stare gravă din cauza coronavirusului. Acest tratament este plasma hiperimună prelevată de la persoane care s-au vindecat.

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților este în stare gravă internat la secția de ATI a Institutului. ÎPS Pimen mai primește ceva în afară de tratamentul cu plasmă. Acesta primește și Remdesivir, medicamentul care a avut multe rezultate pozitive pe pacienții din SUA.

ÎPS Pimen a fost transportat de la Suceava la București în data de 20 aprilie cu ajutorul unui elicopter alături de un pacient în vârstă de 47 ani, care se afla în stare gravă la acea dată.

Streinu-Cercel a refuzat să confirme sau să infirme această informație:

„Vă rog să respectăm drepturile pacientului, oricine ar fi acesta, conform GDPR. Toți pacienții eligibili vor primi ajutorul nostru necondiționat”.

Streinu Cercel nu a vrut să răspundă solicitărilor jurnaliștilor mainnews.ro până în acest moment.

Postările legate de starea de sănătate a lui ÎPS Pimen au stârnit o mulțime de reacții în mediul online, iar preotul Visarion Alexa a reacționat:

„Am aflat că Îps Pimen e intubat, starea arhiereului s-a agravat. Nu sunt tulburat de asta. Cleric fiind , ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El. Pentru asta am devenit preot. Să învăț a muri în fiecare zi.

E înfiorător, însă, să vezi cum oameni râd de moartea unui om, unui confrate. Știrea prezentată pe Mediafax a atras ironii și multe „smiley face”. Gândul mă duce la clipurile jihadiste în care erau decapitați oameni și alții râdeau și filmau cu telefonul. Ce-a mai rămas din voi fraților ?! Ce e asta ?! Cum de vă înveselește moartea unui confrate ?! Mi-e frică de o lume reprezentată de ” voi” ….vor urma execuții, nu e ceva nou. De dragul ideologiei. În numele omeniei, reveniți-vă.”

Vezi comentarii

  • Avand in vedere ca vorbim de un fost colaborator al securitatii, tratamentul preferential pe care il primeste (elicopter si cele mai bune conditii de tratament) este chiar nemeritat...

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More