Connect with us
ÎPS Pimen, confirmat cu Covid-19. Ce crede Alexandru Rafila?

Știri

ÎPS Pimen, confirmat cu Covid-19. Ce crede Alexandru Rafila?

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen, a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 la 90 de ani. El se află în acest moment la spitalul din Suceava, dar va fi adus la Matei Balș cu elicopterul. Acesta prezintă forme severe de pneumonie. 

 Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a vorbit despre cazul arhiepiscopului.

ÎPS Pimen, confirmat cu Covid-19. Ce crede Alexandru Rafila?

Alexandru Rafila susține că exemplul arhiepiscopului este unul relevant, având în vedere situația precară a Sucevei. Aici, cazurile de infectare reprezintă un sfert din numărul total. Specialistul susține că tot ceea ce se întâmplă acolo în acest moment este rezultatul lipsei de acțiune și control asupra situației, care nu a fost corect gestionată.

Referitor la starea de sănătatea a lui Pimen, Rafila crede simptomele pot fi ușoare. Acesta ar putea fi o persoană sănătoasă, care să facă față acestei boli, având în vedere stilul său de viață, care nu l-a expus atâtor riscuri și alte boli ce ar favoriza evoluția gravă a coronavirusului.

Poate că este o persoană sănătoasă; nu are boli cronice, mai ales că probabil a avut un trai destul de ascetic. Anumite boli, cum ar fi bolile cardio-vasculare sau diabet, l-au ocolit și în această situație. Poate să fie vorba despre o conjunctură favorabilă, mai ales dacă face cumva o formă cu simptomatologie redusă a bolii și nu face o formă gravă, complicată, având în vedere că s-ar putea să nu aibă comorbidități”, a spus Rafila la Digi24.

El adăugat că Suceava este un exemplu despre ce s-ar putea întâmpla dacă la nivelul întregii țări dacă nu ar fi respectate cu strictețe măsurile impuse sau dacă în spitale nu ar fi utilizate la timp și așa cum trebuie echipamentele de protecție.

Arhiepiscopul Sucevei a fost de la frate de mănăstire și monah, la profesor, pedagog, apoi stareț, paroh, muzeograf, dar și reprezentant al Patriarhiei Române la Ierusalim, exarh, Episcop vicar, apoi Arhiepiscop, scrie publicația creștină basilica.ro. A fost instalat ca episcop al Sucevei din anul 1991.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top