Connect with us
Şase cetăţeni irakieni au fost prinşi în timp ce încercau să iasă ilegal din țară, ascunşi într-un camion încărcat cu citrice

Știri

Irakieni ascunşi într-un camion cu citrice, prinși la frontiera cu Ungaria

Șase cetățeni irakieni au fost prinși la frontiera cu Ungaria. Aceștia erau ascunși într-un automarfar înmatriculat în Turcia, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, citrice.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Poliţia de Frontieră, poliţiştii de frontieră de la Nădlac II – Csanadpalota, au depistat duminică seara șase irakieni, ascunşi într-un camion încărcat cu citrice. Cetățenii irakieni erau solicitanți de azil în România.

Cetăţeanul turc Huseyin A., în vârstă de 39 de ani, s-a prezentat, duminică seara la PTF Nădlac- Csanadpalota. Acesta conducea un automarfar înmatriculat în Turcia și transporta citrice pentru o societate comercială din Belgia.

La controlul autovehiculului, polițiştii de frontieră au observat că sistemul de închidere prezenta urme de relipire. Aceștia au deschis semiremorca și au descoperit șase oameni ascunși printre lăzile cu citrice.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni irakieni. Cei șase au vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, și sunt solicitanți de azil.

Șase cetățeni irakieni, prinși la granița cu Ungaria

Cetățenilor irakieni le-au fost întocmite acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Șoferul turc este acuzat de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Statisticile imigraţiei ilegale sunt în scădere în România.  În perioada ianuarie-septembrie 2016 au fost depistaţi 666 de imigranţi ilegali sau refugiaţi care încercau să treacă graniţele româneşti. În perioada similară a anului 2015, au fost prinse 1.076 de persoane în această ipostază.

Dintre cei 666 de cetăţeni străini prinşi că voiau să treacă ilegal frontierele româneşti, 472 încercau să intre în România, iar 194 voiau să iasă. Poliţiştii de frontieră au depistat şi 52 de călăuze care treceau grupuri de refugiați sau emigranți prin România, către Vest.

Citește și: Băsescu, atac la imigranții musulmani: Oare n-au și ei de apărat țara lor de acolo?

Potrivit Poliției de Frontieră, cei mai mulţi încearcă să intre sau să iasă ilegal din România pe la „frontiera verde”, ascunzându-se în autovehicule sau folosind acte false.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top