Connect with us
Irina Socol, fosta președintă a SIVECO, este cercetată în dosarul șefei demisionare a AEP, Ana Maria Pătru.

Știri

Irina Socol, fosta președintă a SIVECO, suspectă în dsoarul Anei Maria Pătru

Irina Socol, fosta președintă a SIVECO, este suspectă în dosarul șefei AEP Ana Maria Pătru, ea fiind cercetată pentru cumpărare de influență, conform unor surse judiciare, citate de agențiile de presă.

Ana Maria Pătru, președinte demisionar al Autorității Electorale Permanente (AEP) este acuzată de trafic de influență și spălare de bani, fiind bănuită că s-a folosit de șase firme fantomă pentru a ascunde proveniena mitei primite.

Ea a fost adusă în fața magistraților de la Tribunalul Prahova, cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: Percheziții DNA la Autoritatea Electorală Permanentă. Ancheta vizează procedura de fraudare a procesului electoral

Irina Socol a primit la începutul lunii mai 2016 o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru evaziune fiscală, în domeniul comercializării de programe informatice. Din pedeapsa Irinei Socol a fost scăzută durata reţinerii şi arestării preventive şi cea a arestului la domiciliu.

Tribunalul Prahova a dispus, in 12 iulie,, eliberarea condiţionată a Irinei Socol, decizia magistraţilor fiind definitivă. Conform sentinţei de condamnare, la 10 martie 2017 se împlinea data la care acesteia i se termina pedeapsa.

Socol a stat două luni în arest preventiv şi, la momentul condamnării, era în arest la domiciliu de 632 de zile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top