Connect with us
blugilor-30072015

Știri

Istoria blugilor a inceput acum 500 de ani

Pantalonii indigo, asa cum li s-a spus prima data blugilor din ziua de azi, au fost conceputi initial pentru muncitori. Si asta pentru ca sunt confectionati dintr-un material rezistent, numit denim, care i-a facut greu de murdarit dar usor de spalat.

CITESTE SI: VEZI CUM PRIVEAU FEMEILE SI BARATII AMORUL LA 1800

Istoria blugilor a inceput in urma cu 500 de ani in Italia, la Genova. Denumirea de ,,blue-jeans”, sub care sunt cunoscuti in intreaga lume, vine din franceza ,,bleu de Genes” care in traducere inseamna ,,albastru de Genova”.

Marina genoveza avea nevoie de haine care sa reziste muncii grele, de la lustruitul puntilor in genunchi, pana la intinsul velelor. Spalatul blugilor consta intr-un procedeu pe cat de simplu pe atat de eficient. Marinarii puneau pantalonii in plasele de pescuit si le lasau langa corabie cateva ore, timp in care apa cu sare din mari elimina orice murdarie sau urme de pete.

Istoria blugilor moderni, cei pe care ii purtam si in zilele noastre, a pornit de la Levi Strauss, un emigrant bavarez, care a ajuns in America in anul 1847 alaturi de familia sa. Ajuns la New York, Strauss se implica in afacerile fratelui sau care se ocupa de tesaturi. In goana lui Strauss dupa aur, acesta se muta in San Francisco. Americanii care cautau aur pe acel teritoriu aveau nevoie de pantaloni rezistenti, iar in 20 de ani Strauss a devenit cel mai important comerciant al blugilor de buna calitate. James Dean, Marlon Brando dar si Elvis Presley au fost vedetele care au promovat pe marile ecrane blugii.

In anii 1980, istoria blugilor se transforma odata pentru totdeauna. Sintagma „designer de jeansi” este strans legata de denimul folosit in casele de moda. Sergio Valente si Calvin Klein sunt primii care isi  pun amprenta asupra acestui obiect de imbracaminte.

In statele din blocul comunist, blugii nu erau vazuti atat de bine, si reprezentau ,,decadenta occidentala”.

Sursa foto: dailycaller.com

Continue Reading
You may also like...
2 Comments

2 Comments

  1. Mihaela

    2015-07-31T01:17:00+03:00 at 1:17

    Ai un calculator? Doresti sa faci bani frumosi, legal,
    cu plata SIGURA pt. munca ta si IMEDIATA?Primesti afacerea la cheie cu metoda de lucru pas cu pas. Nu vinzi,
    nu convingi oameni, nu iesi din casa! INFO la email : miha_informatii@yahoo.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top