In anul 1992 in Austria, o echipa de arheologi a descoperit pe culmile muntilor Alpi corpul unui barbat criogenat in urma cu 5.000 de ani. Oamenii de stiinta l-au denumit ,,Otzi”. Barbatul avea in jurul gleznelor si al genunchilor semne care in ziua de astazi se identifica drept tatuaje.
Pe intreg corpul barbatului s-au gasit aproximativ 58 de tatuaje distincte alcatuite din puncte si linii. Istoricii au precizat ca in acele timpuri tatuajul reprezenta o parte importanta din ritualurile vremii.
CITESTE SI: A VRUT SA II FACA O SURPRIZA IUBITEI, DAR ACUM A AJUNS DE RAS PE INTERNET
Cercetatorii sustin ca in urma cu mii de ani, popoarele primitive isi tatuau adolescentii pentru a infaptui un ritual de trecere la maturitate. Cei care nu puteau suporta durerile erau considerati nevrednici de a lupta in batalii si erau izgoniti din trib. Asadar, in trecut tatuajul reprezenta un semn de barbatie si de vitejie.
Imediat ce capitanul Cook s-a intors din calatoria sa in Polinezia, moda tatuajului a devenit foarte populara printre marinarii englezi. Nici francezii nu s-au lasat mai prejos. In secolul XVIII, multi dintre marinarii si navigatorii care se intorceau din larg aveau desenate pe piele sirene, flori, vapoarte, inimi, serpi sau diferite nume.
Primul centru unde se realizau tatuaje a fost deschis la New Yok in anul 1846 si a fost frecventat mai ales de militarii din timpul razboiului civil. Prima masina electrica de tatuat a fost inventata ceva mai tarziu de Samuel O Reilly, in 1891.
Astazi, tatuajele sunt la mare cautare, de la vedete de la Hollywood precum Angelina Jolie care are 10 tatuaje, pana la oamenii de rand.
Tu ti-ai face un tatuaj?
Sursa foto: creativelunatics.com
Acest articol a fost actualizat la: 20 ianuarie 2016 18:29