Connect with us
ISU: O bătrână şi un fetiţă, salvate de pompieri după ce au rămas izolate pe malul Tărlungului

Știri

ISU: O bătrână şi o fetiţă, salvate de pompieri după ce au rămas izolate pe malul Tărlungului

O femeie în vârstă de 70 de ani şi o fetiţă de 9 ani, care au rămas izolate pe o insulă, pe malul râului Tărlung, la barajul mic de la Săcele, în urma creşterii nivelului apei, au fost salvate, vineri, de pompierii militari, informează purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Luiza Dănilă.

Potrivit acesteia, apa avea o adâncime de 30 de centimetri.

”Cele două persoane au rămas izolate pe o insulă, după ce nivelul râului a crescut, fiind în avalul barajului. Apa avea o adâncime de 30 de cm. Cele două persoane au fost asigurate cu cordiţe şi evacuate în siguranţă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea au intervenit în data de 03.07.2018 la ora 13.01 în localitatea Ghioroiu, sat Ghioroiu pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea a ocupat locul III la înot. Competiţia organizată de Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, care s-a desfăşurat în perioada 4-5 iulie ac. la Târgovişte la Compelxul Turistic de Nataţie. Aici, 80 de cadre ale MAI au obţinut cele mai bune rezultate, competiţia reunind cei mai buni angajaţi din structurile ministerului.

ISU, intervenție pentru salvarea a două persoane

Ocupantul locului III este Oprea Alexandru la proba de înot 50 m liber, categoria de vârstă sub 35 de ani bărbaţi, încadrat pe postul de subofiţer în structurile de intervenţie ale ISU Vâlcea. Această reuşită se adaugă altor rezultate obţinute în cadrul Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat locul I (la proba acordare prim ajutor calificat) obţinut de echipa ISU Vâlcea în judeţul Gorj.

Organizarea acestor competiţii urmăreşte angrenarea lucrătorilor din MAI în practicarea disciplinelor sportive cu o mare influenţă în dezvoltarea calităţilor motrice de bază, şi în creşterea capacităţii de efort a organismului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top