Connect with us
ITALIA introduce venitul minim garantat. Cum pot BENEFICIA românii de el

Știri

Cum pot BENEFICIA românii de venitul GARANTAT din Italia

Guvernul italian a aprobat un decret prin care introduce venitul minim garantat. De acest lucru ar putea beneficia aproape 2 milioane de persoane. Printre aceştia s-ar putea număra şi unii dintre românii care lucrează în Peninsulă.

Acest ajutor urmează să fie acordat începând cu data de 1 ianuarie 2018. Vor putea beneficia de acest ajutor toţi cei care pot demonstra că au “un proiect personalizat de activare şi incluziune socială şi pe piaţa muncii”.

REI înlocuieşte actualul ajutor de incluziune activă

Pentru a putea beneficia de acest ajutor este necesar ca veniturile să fie sub 6000 de euro.

Acest venit li se acordă atât italienilor, cât şi cetăţenilor UE, inclusiv români, şi rezidenţilor care au permis de şedere îndelungată obţinut după 5 ani de şedere în Italia. Cererile vor putea fi depuse începând cu luna decembrie a acestui an la primării.

REI nu va fi acordat pentru mai mult de 18 luni succesive

Sumele acordate de statul italian prin Rei pot merge de la 190 până la 485 de euro pe lună pentru o familie. Prioritare vor fi familiile cu copii mici sau cu dizabilităţi, gravidele şi persoane peste 50 de ani fără un loc de muncă precum şi somerilor dar si celor care au un loc de munca. Pentru cei din urmă există şi o condiţie: să nu beneficieze de alte ajutoare sociale.

Citeşte şi Veste ȘOC despre PENSII! E grav!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top