Connect with us
Itrineşti: O persoană a murit după ce a fost luată de viitură!

Știri

Itrineşti: O persoană a murit după ce a fost luată de viitură!

Se întâmplă în România! O persoană a murit după ce a fost luată de viitură, iar 13 case, 166 curţi, 50 subsoluri/beciuri au fost afectate din cauza ploilor şi a vântului puternic din cursul zilei de marţi şi din timpul nopţii, anunţă IGSU.

În localitatea Itrineşti, comuna Mărgineni, o persoană a fost surprinsă de viitură în timp ce încerca să traverseze albia unui pârâu. În urma acţiunilor de căutare-salvare, a fost găsită fără suflare.

De asemenea, trei operatori economici, două tronsoane de drum naţional şi două tronsoane de drum judeţean au suferit din cauza vremii nefavorabile.

Potrivit IGSU, fenomenele s-au manifestat cu o intensitate mai mare în judeţul Neamţ, unde echipajele operative au intervenit în localităţile Roman, Almaş, Bălţăteşti, Podeleni, Horia, Stânca şi pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate.

În localitatea Hangu, circulaţia autovehiculelor este oprită din cauza distrugerii podului spre localitate. Accesul în zonă se poate realiza doar pietonal, însă în cursul zilei de miercuri, la nivel local vor fi dispuse măsuri pentru remedierea situaţiei.

Citește și: ANM a emis cod galben și cod portocaliu de vreme rea. Se așteaptă ploi abundente

Câte localități și județe au fost afectate

Au continuat acţiunile de limitare şi înlăturare a efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase cu peste 5.100 de salvatori ISU şi 1.800 mijloace tehnice.

În acest moment, pompierii militari acţionează în judeţele Neamţ şi Sălaj pentru evacuarea apei din gospodării, înlăturarea urmărilor inundaţiilor şi evaluarea pagubelor produse.

IGSU precizează că în contextul valabilităţii codurilor galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente pentru cea mai mare parte a ţării, echipajele ISU rămân mobilizate pentru asigurarea acţiunilor operative în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale.

La nivel judeţean pot fi activate grupele operative ale ISU, precum şi centrele judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei, din care fac parte specialişti ai tuturor instituţiilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.

În urma ploilor căzute şi a vântului puternic, marţi şi în timpul nopţii, au fost afectate 34 localităţi din 17 judeţe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top