Jocul de poker, în mod special poker online, este unul dintre cele cele mai jucate jocuri din toate timpurile. O mulțime de jucători din întreaga lume îl accesează și îl joacă zilnic. Sume mari de bani sunt investite periodic în cazinouri, campionate și turnee, taxele și impozitele acestora contribuind consideral la economia țarii de care aparțin sau care le organizează.
Din cauza popularitații în continuă creștere a jocului de poker, din ce în ce mai mulți jucători profesioniști sunt dispuși să călătorească în diferite orașe și țări pentru a participa la turneele și competițiile organizate local. Mulți dintre ei călătoresc doar pentru a juca în cazinourile faimoase aflate peste hotare.
În Romania, dar și în restul lumii, din ce în ce mai mulți jucători profesioniști un început să se alăture comunității de poker. Și numărul investitorilor este în creștere, România dovedindu-se a fi un teren destul de propice pentru industria jocurilor de noroc.
Țări precum Malta și Cipru au reușit să dezvolte o industrie proprie prosperă a jocurilor de noroc. Tot ele au demonstrat că pe langă dorința jucătorile de relocare, sunt implicați și alți factori în menținerea economiei locale prin industria jocurilor de noroc.
Malta, o țară mică, formată dintr-un arhipelag în Marea Meditearană, a fost primul stat european care a reglementat jocurile de noroc online, în 2004. Industria jocurilor de noroc contribuie cu peste 12% la economia si bunăstarea statului maltez, și este reglementată cu măiestrie de către guvernul local. Acesta oferă un regim fiscal cu reguli de taxare și impozitare foarte avantajoase pentru pentru cei care se gândesc să investească în industria jocurilor de noroc aflate pe teritoriul maltez. Trebuie să menționăm că Malta este considerată una dintre cele mai corecte și juste țări din punctul de vedere a seturilor de legi eliberate dinadins să protejeze pe cei care joacă la nivel local.
În 2015, o altă țară insulară mică din Europa a legalizat și ea jocurile de noroc online. Chiar dacă a apărut mai târziu pe scenă, Cipru a reușit să câștige rapid un renume internațional în domeniu, și, în prezent, se află printre cele mai căutate locuri pentru competiții, turnee, și cazinouri.
Se aud zvonuri că statul cipriot va investi fabuloasa sumă de 550 de milione de euro în cel mai mare cazino din Europa. Construcția acestuia va avea loc în Limassol, un port situat în Golful Akrotiri, și este preconizat să aducă statului cipriot profituri anuale de peste 700 de milioane de euro. Cazinoul, care va avea o stațiune în apropiere, este așteptat să contribuie la turismul și la piața locurilor de muncă a țarii, numărul de vizitatori fiind prevăzut să atingă 300 de mii anual, iar cel al angajaților, 2500. Întregul complex este estimat să contribuie anual cu până la 4% din PIB la economia Ciprului.
Cele două state europene au reușit, într-un timp relativ scurt, să-și construiască economia în jurul turismului și a jocurilor online. Multe companii renumite aleg să-si deschidă sedii de activitate pe teritoriul lor, cum au facut cei de la Pokerstars, Betfair, Betsson și Tipico în Malta, și Titan Poker în Cipru, fiecare contribuind la economia țărilor în care s-au mutat. Este cunoscut faptul că în Malta functionează în mod curent peste 300 de companii de jocuri online.
În România, după o perioadă destul de confuză și incertă a situației jocurilor de noroc în legislația locală, acestea au fost reglementate în 2010. Cazinourile și locurile pentru pariuri au început să contribuie la bugetul de stat prin taxe și impozite. În prezent la noi în țară piața jocurilor de noroc depăște 1,5 miliarde de euro, dintre care 600 de milione ajung în bugetul statului. Impozitele plătite pe salariile angajaților intră în această sumă.
Industria jocurilor de noroc reprezintă un loc ofertant nu numai pentru investitori, ci și pentru cei care-și caută un loc de muncă. Odată cu apariția internetului și a transferului jocurilor de noroc în mediul online, industria jocurilor de noroc a început să genereze noi locuri de muncă în domenii care nu au o legătură în mod direct cu jocurile de noroc, cum ar fi cele de marketing, IT, suport pentru clienți, etc. În România, peste 40 de mii de români lucrează în domeniul jocurilor de noroc. Un angajat într-un cazino local primește un salariu mediu pe economie de 500 de euro.
O industrie în plină dezvoltare, piața jocurilor de noroc este estimată să atingă 550 de miliarde de dolari la nivel modial anul următor. Accesul rapid și facil la jocul de poker pe internet garantează că acesta va continua să atragă noi jucători din toate colțurile și păturile sociale, indiferent de vârstă, sex și rasă. Pokerul va rămâne în continuare printre preferatele amatorilor de jocuri de noroc și a celor care văd în el o oportunitate la o viață mai bună.
Acest site foloseste cookies.
Read More