Judecătorii i-au dat lovitura de grație lui Cristian Borcea. Ce se va întâmpla acum cu omul de afaceri

23.10.2017
Judecătorii i-au dat lovitura de grație lui Cristian Borcea. Ce se va întâmpla acum cu omul de afaceri

Magistrații de la Tribunalul Ilfov au respins decizia de eliberare condiționată a lui Cristian Borcea, astel că omul de afaceri, condamnat în Dosarul Transferurilor, va rămâne în continuare după gratii. O nouă cerere de eliberare poate fi discutată peste șase luni, așa că finalul de an îl va găsi pe fostul acționar al clubului Dinamo în pușcărie.

Judecătoria Sectorului 4 a decis anterior că Borcea poate fi eliberat, după ce a scris mai multe cărți și a muncit în închisoare, dar procurorii au atacat decizia. Borcea a executat trei ani și șapte luni din pedeapsa de șase ani și patru luni de închisoare, din dosarul Transferurilor.

Judecătorii au ţinut cont atunci de comportantul „ireproşabil” de care a dat dovadă în detenţie, pentru care a fost recompensat cu 10 permisii. Au luat în calcul şi faptul că are problemele de sănătate şi că a plătit prejudiciul de peste 1 milion de euro.

În acest dosar au mai fost condamnați:

George Copos – 3 ani şi 8 luni cu executare
Mihai Stoica  – 3 ani şi 6 luni cu executare
Cristi Borcea – 6 ani şi 4 luni cu executare
Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni cu executare
Victor Becali  – 4 ani şi 8 luni cu executare
Jean Pădureanu  – 3 ani şi 4 luni cu executare
Gică Popescu  – 3 ani, o lună şi 10 zile cu executare
Gigi Neţoiu  – 3 ani şi 4 luni cu executare

Dintre cei condamnați, doar Cristi Borcea și Victor Becali se mai află în spatele gratiilor.

Șederea lui Cristian Borcea în spatele gratiilor a fost marcată de mai multe scandaluri, primul fiind legat de sarcina Valentinei Pelinel, iar al doilea de judecătoarea Geanina Terceanu. Borcea și frații Becali au mituit-o pe judecătoare în schimbul eliberării condiționate. Mai mult decât atât s-a speculat că afaceristul ar fi avut o aventură cu Terceanu.

Citește și: Cu ce se ocupă Cristi Borcea în spatele gratiilor. Adevărata sa meserie