Connect with us
Jurnalistii britanici, care au realizat reportajul cu presupusii traficanti de arme, sunt urmariti penal

Știri

Jurnalistii britanici, urmariti penal in cazul presupusului trafic de arme

Jurnalistii britanici, care au realizat reportajul despre presupusul trafic de arme din Romania, sunt urmariti penal. Aceasta informatie apare in motivarea judecatorului care a hotarat sa fie arestati preventiv cei trei romani care au facut figuratie in acest reportaj.

Citeste si: Reportajul Sky News despre traficantii de arme, o inscenare

In motivarea deciziei de arestare preventiva, judecatorul a aratat ca, din dosarul procurorilor DIICOT, rezultăa ca Stuart Ramsay si alti doi jurnaliati britanici de la Sky News care au realizat reportajul despre traficul de arme din Romania sunt urmariti penal din 11 august, pentru transmitere de informatii false.

DIICOT arata, cand a cerut arestarea preventiva a celor trei romani implicati in acest caz, ca actiunile jurnalistilor britanici care au realizat reportajul difuzat de Sky News referitor la traficul de arme din Romania „sunt de natura a afecta securitatea nationala a statului roman prin inducerea in eroare a autoritatilor europene, a populatiei largi din Europa si din Romania cu privire la posibilitatea autoritatilor de stat romane de a gestiona contrabanda cu armament”.

Procurorii DIICOT precizau ca cei trei jurnalisti britanici vor fi citati pentru a fi audiati prin intermediul unei comisii rogatorii internationale, reaminteste News.ro.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au motivat decizia prin care au hotarat sa-i trimita dupa gratii pentru 30 de zile pe cei trei romani implicati in reportajul despre presupusul trafic de arme din Romania facut de Sky News. Barbatii au fost acuzati ca au transmis informatii false. Judecatorul spune ca singurul argument invocat de suspecti in apararea lor a fost ca nu au stiut ca reportajul va avea acest subiect si ca habar nu aveau ca situatia va fi prezentata ca fiind reala. Explicatia nu sta in picioare, spune magistratul. Intre Sky News si suspectii romani nu exista niciun contract de prestari servicii.

Publicul trebuie protejat de pericolul repetarii sau incurajarii faptelor de care sunt acuzati cei trei complici ai jurnalistilor de la Sky News care au realizat un material despre presupusi teroristi ce ar putea cumpara armament militar din Romania, arata Curtea de Apel Bucuresti in motivarea deciziei de arestare preventiva.

Conform DIICOT, „toate datele si informatiile comunicate verbal si surprinse ca atare in materialul video al postului britanic de televiziune ce au fost raspandite prin intermediul a numeroase alte posturi de televiziune si componente mass media, inclusiv in mediul virtual, cunoscand caracterul fals al acestora (si anume faptul ca persoanele din video nu erau traficanti de arme, ci doar vanatori, iar armele manipulate si prezentate de acestia erau arme de vanatoare detinute legal) au pus in pericol securitatea nationala”., potrivit news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top