Connect with us
Ce produse vor fi interzise în România. Sunt anunțate amenzi usturătoare

Justitie

Ce produse vor fi interzise în România. Sunt anunțate amenzi usturătoare

Anunț important pentru români! În urma unei decizii a autorităților, mai multe produse vor fi interzise. Mai exact, este vorba despre abrogarea Legii nr. 12/1990, care instituie mai multe obligații pentru operatorii economici. În cazul în care nu vor fi respectate aceste obligații, cei în cauză vor fi nevoiți să suporte consecințele.

Mai multe produse vor fi interzise

Camera Deputaţilor a decis abrogarea Legii nr. 12/1990,prin care este interzisă comercializarea produselor care nu îndeplinesc condiţiile stabilite prin lege sau a căror provenienţă nu este dovedită. Legea prin care este interzisă comercializarea produselor care nu îndeplinesc condiţiile stabilite prin lege sau a căror provenienţă nu este dovedită.

Acest proiect protejează populaţia împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor. Încălcarea acestor prevederi se sancționează cu amendă cuprinsă între 2000 și 20 000 de lei.

„Se interzice comercializarea de produse sau prestarea de servicii, după caz, care nu îndeplinesc condiţiile stabilite prin lege sau de bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, în condiţiile legii. Prin documente de provenienţă se înţelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoţire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege”,  se arată în actul normativ adoptat de către deputaţi.

Conform spuselor lui Claudiu Năsui, deputat USR, România face parte dintre țările care se descurcă cel mai greu când vine vorba de derularea unei afaceri din cauza faptului că statul ar impune prea multe obligații, iar sancțiunile sunt prea dure.

În țara noastră vor fi interzise mai multe alimente pe care oamenii le consumă în mod frecvent, fără a ști cât de nocive sunt pentru sănătatea lor. Este vorba despre despre margarină, produsele semipreparate, de patiserie, chipsurile, supa la plic sau pop-cornul la microunde, care au în conținutul lor o cantitate mare de acizi grași trans.

Acizii graşi saturaţi sunt consideraţi responsabili pentru 50.000 de decese înregistrate, anual, în Europa, iar România este printre primele țări la consumul de astfel de acizi. În plus, ei provoacă multe alte boli precum diabet, obezitate, cancer. Proiectul a fost dat spre promulgare în urma inițiativei pe care a avut-o un medic, iar legea ar putea intra în vigoare în aprilie 2021.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top