Justitie

Grup specializat în obținerea ilegală de permise de conducere, destructurat

Un grup specializat în obținerea ilegală de permise de conducere a fost destructurat astăzi. Polițiștii au făcut 61 de percheziții în București și 8 județe. Gruparea era formată atât din cetățeni români, cât și din străini, care facilitau obținerea ilegală de permise de conducere românești.

Grup specializat în obținerea ilegală de permise de conducere, destructurat

Gruparea infracțională era bănuită că facilita obținerea ilegală de permise de conducere românești, prin preschimbarea unor permise contrafăcute eliberate de autorități din alte state.

Astăzi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și procurorii D.I.I.C.O.T au efectuat 61 de percheziții domiciliare și au pus în executare 79 de mandate de aducere, în județele Prahova, Dâmbovița, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botoșani, Dolj, Constanța și municipiul București.

Persoanele vizate urmează a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești pentru audieri, urmând ca după finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

Ancheta a început din luna martie 2020

Inițial, ancheta a început în Ploiești, în luna martie a acestui an. Ulterior a fost extinsă în mai multe județe ale țării și în municipiul București.

Polițiștii și procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Din grupul infracțional fac parte 9 membri. Până în prezent, au fost identificați peste 50 de cetățeni români care fie au obținut permise românești, fie au depus documentele la autoritățile competente pentru preschimbarea permiselor prin acest mod ilicit, o parte dintre aceștia fiind deja semnalați cu diferite încălcări ale normelor la regimul circulației rutiere.

”Persoanele interesate de obținerea unor permise de conducere puneau la dispoziția membrilor grupării datele de identificare personale, o fotografie și un specimen de semnătură, care erau transmise în străinătate pentru întocmirea permiselor. Ulterior, documentele realizate fraudulos erau expediate în România, iar cetățenii români care intrau în posesia acestora se prezentau la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de românești.

Suma totală achitată de un beneficiar al unui astfel de permis se ridica la aproximativ 3.000 euro, aceasta reprezentând diferite comisioane percepute de cetățenii români și străini implicați”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-07-08T11:10:16+03:00 11:10

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More