Connect with us
Ţigări de contrabandă ascunse în borcane cu şuncă de porc

Justitie

Ţigări de contrabandă ascunse în borcane cu şuncă de porc

Inventivitatea unora nu are limite, mai ales atunci când vine vorba despre ilegalități. Polițiștii de frontieră de la Albița au descoperit într-un autocar, țigări de contrabandă ascunse în borcane cu șuncă de porc, dar și în cutii cu pudră de cacao. În total erau 50 de pachete cu țigarete de diferite mărci, din Republica Moldova.

Ţigări de contrabandă în borcane cu şuncă de porc

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, ascunse în borcane cu şuncă de porc şi cutii cu pudră de cacao, 1.000 ţigări de provenienţă R.Moldova. Acestea erau ale unui bărbat în vârstă de 39 de ani, pasager într-un autocar.
„În ziua de 31 iulie a.c, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a intra în ţară, pasager într-un autocar înmatriculat în R. Moldova, C.S., cu cetăţenie română şi R.Moldova,  în vârstă de 39 de ani.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali descoperind astfel, ascunsă în două borcane care conţineau şuncă de porc şi în două cutii de pudră de cacao pentru lapte, cantitatea totală de 1.000 ţigarete (50 pachete), de diferite mărci, cu timbru de acciză R.Moldova”, se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 245 lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Cu siguranță, oamenii legii nu mai sunt de mult surprinși de inventivitatea traficanților. De-a lungul timpului, polițiștii au descoperit țigări de contrabandă ascunse în tot felul de locuri. Poate unul dintre cele mai neașteptate locuri în care traficanții au pus pachetele cu țigări a fost în interiorul unor bușteni aflați într-o garnitură de tren din Ucraina.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Justitie

To Top