Connect with us
Klaus Iohannis a promulgat Legea care îl vizează pe Raed Arafat. Decizia președintelui

Știri

Klaus Iohannis a promulgat Legea care îl vizează pe Raed Arafat. Decizia președintelui

Klaus Iohannis a semnat decretul care îl vizează pe șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență. este vorba despre o lege care urmează să ajungă în Monitorul Oficial. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu incidenţă în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă şi al protecţiei civile.

Lege care îl vizează pe Raef Arafat și structura pe care o reprezintă

Este vorba despre o lege care aduce modificări și completări Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/2014, în sensul stabilirii atribuţiilor Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Printre altele, legea prevede uniforme gratuite pentru personalul DSU.

Actul normativ vizează eliminarea coordonării duale a Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi introduce norme referitoare la atribuţiile generale ale structurilor funcţionale şi organizaţionale din compunerea DSU.

Totodată actul normativ vizează modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004, în sensul modificării titulaturii Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, documentul stabilește calitatea de preşedinte al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a prim-ministrului, precum şi calitatea de vicepreşedinţi ai Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru ministrul cu atribuţii în domeniul afacerilor interne, pentru ministrul cu atribuţii în domeniul administraţiei publice şi pentru secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

„În vederea realizării atribuţiilor specifice, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă are în componenţă structuri funcţionale, care includ fără a se limita Direcţia Generală Urgenţe Medicale, Direcţia Generală pentru Protecţie Civilă şi Direcţia Suport Decizional. Personalul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă are dreptul la uniformă, care se acordă gratuit”, se arată în textul legii.

Așa cum am menționat mai sus, noua lege prevede acordarea de uniforme gratuite pentru personalul Departamentului pentru Situații de Urgență. Modelul uniformei se stabilește în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii, la propunerea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top