Știri

Klaus Iohannis a ținut prima conferință de presă din criză: atac dur la PSD

Președintele României, Klaus Iohannis susține în acest moment o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a ținut prima conferință de presă din criză: atac dur la PSD

Principalele declarații ale șefului statului sunt următoarele:

  • „Se discută despre măsurile de relaxare, ajungem și acolo, dar nu am atins maximul în România și o relaxare prematură poate să distrugă totul.”
  • „Am făcut un grafic care arată numărul de bolnavi dintr-un milion de locuitori. Se observă foarte ușor că am ajuns la diferențe foarte mari între diferite state. De exemplu, Spania: Aproape 5000 de spanioli, dintr-un milion de spanioli sunt corona-pozitivi.”

  • „În România avem aproximativ 600 de bolnavi dntr-un milion de români. Deci, autoritățile împreună cu medicii, împreună cu românii care s-au ținut de ce li s-a cerut au până acum rezultate foarte bune.”

Președintele Klaus Iohannis vorbește despre reacția PSD care profită de situație și lansează zvonuri că președintele și partidul aflat la putere nu fac ce trebuie.

„În Parlament am văzut un spectacol ciudat, sinistru, un festival deplorabil, instrumentat de aceiași politicieni care și înainte de criză au avut un comportament nociv și demagogic, oamenii care au lăsat România fără bani. Banii românilor au fost risipiți de guvernele PSD în loc să fie investiți unde era nevoie.

În plus, vin zilnic cu inițiative care mai de care mai populiste, că nu dau de la ei, măsuri imposibil de pus în practică. Aceștia sunt politicienii care se cațără pe spaimele oamenilor și votează legi inaplicabile doar pentru a cîștiga capital electoral.

Putem gestiona economia, dar nu se poate așa cu gesturi populiste, dăm la toată lumea. Dar de unde să dăm? Iar acești politicieni compromit prin acest comportament viitorul întregii națiuni, viitorul generațiilor care vor veni după noi. Eu nu voi tolera așa ceva.”

Despre măsurile luate de autorități, președintele le aprobă. De asemenea, acesta a discutat puțin și despre românii care au plecat în Germania.

„Autoritățile s-au comportat responsabil, au luat măsurile corecte și la timp.”

În fiecare an din păcate, mulți români au plecat la muncă în străinătate. De după Revoluție au plecat, se pare, peste 4 milioane de români din țară. […] Oamenii care pleacă sezonieri pleacă sub contract sub contract de la agenții economici. […]Este alegerea lor și probabil va trebui să ne gândim bine cum să îi ajutăm. […] La început au fost greșeli, iar cei care au greșit vor trebui să plătească. 

Klaus Iohannis a menționat și că alegerile nu vor avea loc în plină criză pandemică.

„Eu îmi doresc să reușim în această toamnă să avem și alegeri locale, și la sfârșit de noiembrie, alegeri naționale. Nu voi tolera să avem alegeri în criză pandemică.” 

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More