Connect with us
Klaus Iohannis, amendat de CNCD pentru folosirea termenului „penali”. Reacția Președintelui

Știri

Klaus Iohannis, amendat de CNCD pentru folosirea termenului „penali”. Reacția Președintelui

Colegiul director al CNCD a adoptat miercuri, în urma unui vot, o hotărâre prin care preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat cu suma de 2.000 de lei pentru că a utilizat termenul „penali”.

„Utilizarea termenului ‘penali’ de către preşedintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 2.000 lei. Vot 5 la 4”, se precizează într-un comunicat al CNCD.

Citește și: Site-ul de satiră Times New Roman, amendat de CNCD pentru un articol despre iubita lui Dragnea

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat printr-un comunicat faptul că va contesta la instanţa competentă decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) prin care a fost amendat pentru utilizarea termenului „penali”, precizează Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României consideră că este o decizie politică şi va contesta la instanţa competentă decizia CNCD’‘, anunţă Administraţia Prezidenţială.

CNCD nu a amendat-o pe Laura Codruța Kovesi pentru exprimarea „festivalul inculpaților”

În cazul şefei DNA, CNCD a respins plângerea. Laura Codruța Kovesi a folosit exprimarea „festivalul inculpaţilor”.

Ambele sesizări au fost făcute de site-ul luju.ro (Lumea Justitiei).

Citește și: Președintele Iohannis: „România se angajează să adere la Zona Euro cât mai repede”

Declarația completă a președintelui Iohannis, din 15 februarie, în care a folosit termenul „penali”:

„Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea DNA. După părerea mea, această încercare e jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet.

După părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau încercare de atac din partea unor penali e de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună.”

Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi au făcut declarații și au comentat înregistrările date publicității de fostul deputat Vlad Cosma, care susține că procurori de la DNA Ploiești „fabrică” probe.

2 Comments

2 Comments

  1. val

    2018-05-10T14:33:49+03:00 at 14:33

    pai atunci de ce se povesteste si in presa despre indivizi carora li s-au deschis dosare,ca despre „urmariti penal”? sau este alta ciorba?

  2. val

    2018-05-10T10:10:45+03:00 at 10:10

    este clar,socialistii au pus stapanire pe romania! nimeni nu se intreaba de ce sintagma „penali”inseamna discriminare,cand dictionarul limbii romane nu este explicit,iar respectivii la care s-a facut freferinta sunt intr-adevar urmariti penal! noaptea mintii,in romania socialistii fac absolut tot ce vor muschii lor,in cateva lunim presedintele ar putea ramane p piesa decorativa la cotroceni! iar romanii dormitau….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top