Connect with us
Klaus Iohannis anunță noi măsuri dure: școala online peste tot, magazine închise la ora 21

Știri

Klaus Iohannis anunță noi măsuri dure: școala online peste tot, magazine închise la ora 21

Președintele Klaus Iohannis conduce astăzi ședința de Guvern și anunță noi măsuri drastice în încercarea de a stopa răspândirea noului tip de coronavirus. Magazinele vor fi închise după ora 21:00, școlile vor trece toate în sistem online, iar purtarea măștii de protecție va fi obligatorie peste tot, atât în spațiile închise cât și în cele deschise.

Klaus Iohannis anunță noi măsuri drastice în România

Președintele a anunțat că toți elevii vor învăța online, iar românii vor fi nevoiți să poarte masca și în spațiul deschis peste tot în țară. Totodată, angajații vor trece la telemuncă peste tot unde este posibil, iar magazinele se vor închide seara la ora 21:00.

”Am avut astăzi aproape 10 mii de cazuri. Sunt necesare măsuri mai ferme pentru controlarea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu sunt suficient.

Sunt necesare măsuri în plan național: precum școlile să treacă toate în online. Angajații și din public, și din privat, să treacă la telemuncă unde este posibil. Magazinele să fie închise seara, la ora 9. Circulația, pe timpul nopții, trebuie restricționată. Târgurile și piețele trebuie închise.

Portul măștii trebuie să fie obligatoriu peste tot în țară, la locurile de muncă, indiferent că vorbim de interior sau exteriori, portul măștii trebuie generalizat și obligatoriu Firmele trebuie să-și decaleze programul de funcționare, astfel încât să se evite contactul dintre persoane.”, a declarat președintele.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că toate măsurile decise în această seară vor intra în vigoare cel mai probabil de luni, peste tot în țară.

Vă reamintim că astăzi România a fost foarte aproape de a atinge praful de 10.000 de cazuri de îmbolnăvire în ultimele 24 de ore. S-au înregistrat 9714 cazuri noi, iar secțiile de ATI din țară sunt aproape pline. Astăzi medicul Alexandru Rafila a anunțat că este foarte probabil ca până în luna decembrie România să atingă pragul de 25.000 de cazuri de infectare pe zi. În aceste condiții autoritățile iau astăzi noi măsuri mai dure pentru a proteja populația de răspândirea virusului.

Continue Reading
You may also like...

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top