Connect with us
Klaus Iohannis: anunțul făcut de 1 iunie - Ziua Copilului

Știri

Klaus Iohannis: anunțul făcut de 1 iunie – Ziua Copilului

De Ziua Internațională a Copilului Klaus Iohannis a adresat copiilor din întreaga țară un mesaj important. De aceea, șeful statului a cerut copiilor să fie aliații lui în lupta contra noului virus. De asemenea, a vorbit în ce condiții se vor susține examenele naționale: Bacalaureat și evaluarea națională.

Klaus Iohannis: anunțul făcut de 1 iunie – Ziua Copilului

Președintele Klaus Iohannis le-a adresat copiilor un mesaj de ziua lor și le-a multumit pentru eforturile din timpul pandemiei. Școala online a fost un efort special din partea celor mici. Știm cu toții că unii copii nu au avut telefoane sau tablete pentru a se conecta la Școala Online.

Totuși autoritățile au făcut eforturi pentru a nu discrimina dupa ce publicul s-a sesizat și le-a scris diverse lucruri celor din conducere. În acest sens a fost implementat un proiect prin care se vor oferi sume de aproximativ 600 lei copiilor care nu au posibilitatea de a-și cumpăra un telefon nou sau o tabletă. Acesta a declarat următoarele:

„Dragi copii,

Anul acesta sărbătorim 1 iunie în condiții neobișnuite, întrucât trebuie să facem față cu toții, de la mic la mare, luptei cu virusul care ne poate pune sănătatea în pericol.

Știu cât de greu v-a fost în aceste luni departe de colegi, de prieteni, de activitățile pe care le făceați zilnic cu plăcere.

Ați făcut eforturi extraordinare și v-ați adaptat școlii online, înțelegând că educația rămâne la fel de importantă în tot acest timp.

Vă mulțumesc pentru că ați fost înțelegători și că i-ați protejat pe cei dragi, pe părinți și mai ales pe bunici care sunt cei mai vulnerabili în fața bolii.

Celor care veți susține în curând examenele de evaluare națională și bacalaureat, vă doresc mult succes.”

Baftă celor care dau examene

„Anul acesta condițiile în care se vor desfășura examenele sunt diferite, dar sunt convins că vă veți descurca foarte bine.

Am încredere că aceste încercări vă vor face mai puternici și că nu veți lăsa nimic să stea în calea ambițiilor voastre.

Dragi copii, prin respectarea regulilor sanitare, fiți aliații mei în această luptă împotriva virusului și vă asigur că împreună vom depăși cu bine această perioadă.

La mulți ani, cu multe bucurii!”

Este important să menționăm că președintele s-a adresat celor mici și le-a mulțumit pentru faptul că au respectat regulile impuse de autorități chiar dacă le-a fost greu.

Ce părere aveți?

1 Comment

1 Comment

  1. daniela

    2020-06-01T16:11:00+03:00 at 16:11

    Un gest normal si frumos! Copiii tarii noastre il merita din plin. Pentru ei aceste sacrificii au fost nu numai noi dar si f grele.Practic le-au fost luate cateva luni din anii copilariei!
    Felicitari tuturor copiilor Romaniei dar si parintilor lor care au stat alaturi de ei si i-au ajutat sa treaca mai usor prin aceasta perioada grea plina de frustrari.
    Daca Dl Presedinte s-ar gandi mai profund poate ar ajunge la concluzia ca, pentru binele copiilor nostri, pentru sanatatea lor,amanarea examenelor ar insemna f mult. Un an nu inseamna o viata. Purtarea mastii timp de trei ore intr-un spatiu inchis chiar si cu pauze ar putea duce la stari emotionale care sa se reflecte asupra rezultatelor la examene. Examene pe care daca nu le treci anul acesta le poti da la anul cand, speram, conditiile vor fi cu mult mai bune decat acum. In plus nu am mai auzit nimic despre rezultatele pregatirii scolilor pentru aceste examene, pentru protectia sanatatii copiilor. Din 2 iunie incep pregatirile in scoli, dar…sper sa nu fie un experiment cumplit si ne constitutional chiar si in stare de alerta.
    LA MULTI ANI DRAGI COPII! LA MULTI ANI ROMANIA!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top