Klaus Iohannis: anunțul făcut de 1 iunie – Ziua Copilului

01.06.2020
Klaus Iohannis: anunțul făcut de 1 iunie – Ziua Copilului

De Ziua Internațională a Copilului Klaus Iohannis a adresat copiilor din întreaga țară un mesaj important. De aceea, șeful statului a cerut copiilor să fie aliații lui în lupta contra noului virus. De asemenea, a vorbit în ce condiții se vor susține examenele naționale: Bacalaureat și evaluarea națională.

Klaus Iohannis: anunțul făcut de 1 iunie – Ziua Copilului

Președintele Klaus Iohannis le-a adresat copiilor un mesaj de ziua lor și le-a multumit pentru eforturile din timpul pandemiei. Școala online a fost un efort special din partea celor mici. Știm cu toții că unii copii nu au avut telefoane sau tablete pentru a se conecta la Școala Online.

Totuși autoritățile au făcut eforturi pentru a nu discrimina dupa ce publicul s-a sesizat și le-a scris diverse lucruri celor din conducere. În acest sens a fost implementat un proiect prin care se vor oferi sume de aproximativ 600 lei copiilor care nu au posibilitatea de a-și cumpăra un telefon nou sau o tabletă. Acesta a declarat următoarele:

„Dragi copii,

Anul acesta sărbătorim 1 iunie în condiții neobișnuite, întrucât trebuie să facem față cu toții, de la mic la mare, luptei cu virusul care ne poate pune sănătatea în pericol.

Știu cât de greu v-a fost în aceste luni departe de colegi, de prieteni, de activitățile pe care le făceați zilnic cu plăcere.

Ați făcut eforturi extraordinare și v-ați adaptat școlii online, înțelegând că educația rămâne la fel de importantă în tot acest timp.

Vă mulțumesc pentru că ați fost înțelegători și că i-ați protejat pe cei dragi, pe părinți și mai ales pe bunici care sunt cei mai vulnerabili în fața bolii.

Celor care veți susține în curând examenele de evaluare națională și bacalaureat, vă doresc mult succes.”

Baftă celor care dau examene

„Anul acesta condițiile în care se vor desfășura examenele sunt diferite, dar sunt convins că vă veți descurca foarte bine.

Am încredere că aceste încercări vă vor face mai puternici și că nu veți lăsa nimic să stea în calea ambițiilor voastre.

Dragi copii, prin respectarea regulilor sanitare, fiți aliații mei în această luptă împotriva virusului și vă asigur că împreună vom depăși cu bine această perioadă.

La mulți ani, cu multe bucurii!”

Este important să menționăm că președintele s-a adresat celor mici și le-a mulțumit pentru faptul că au respectat regulile impuse de autorități chiar dacă le-a fost greu.

Ce părere aveți?