Știri

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră. Acuzații grave la adresa PSD

Astăzi, la ora 18.00, președintele Klaus Iohannis susține o conferință de presă la Palatul Cotroceni, în contextul în care situația din România provocată de coronavirus a scăpat de sub control. Numărul de infectări a crescut considerabil și se apropie de 5000 de infectări zilnice.

Klaus Iohannis susține desfășurarea alegerilor parlamentare

UPDATE: Klaus Iohannis a abordat din nou subiectul legat de alegerile parlamentare. Președintele a explicat că nu admite ca scrutinul să fie amânat doar pentru că PSD nu se simte pregătit pentru acest eveniment. Acesta a adus acuzații grave partidului opozant, susținând că majoritatea PSD nu a adus un aport pozitiv în viața românilor, ci a făcut lucrurile contrat intereselor acestora.

Președintele susține că PSD ar fi blocat legi ce necesare pentru combaterea pandemiei și ar fi adoptat reforme care îngroapă România, o afundă într-o criză financiară, nu o ridică, așa cum ar trebui. Acesta a subliniat și alegerea în funcția de președinte a Consiliului Legislativ a lui Florin Iordache, care a creat mari controverse.

„Ce a făcut această majoritate toxică din martie, de când ne confruntăm cu epidemia? A pus umărul la rezolvarea crizei? Nu, dimpotrivă. Majoritatea PSD-istă a blocat legi necesare pentru combaterea pandemiei și a adoptat legi populiste care ar putea arunca România în cea mnai gravă criză economică din ultimii 30 de ani. Pentru a vedea nivelul de toxicitate, să nu uităm de ziua de ieri, când celebrul autor al OUG 13, Florin Iordache, a fost votat de Parlament ca președinte al Consiliului Legislativ. Totul pentru ai lor, nimic pentru cetățeni.”, a declarat președintele.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.848 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Ultima conferință de presă susținută de Klaus Iohannis a fost marți, după participarea la Summitul Virtual și Forumul Web al Inițiativei celor Trei Mări. Acesta a afirmat faptul că situația din România este una critică, dar este optimist și crede că lucrurile vor reveni la normal, însă totul depinde de atitudinea oamenilor și de cât de mult respectă măsurile de prevenire a infectării cu noul virus. În plus, i-a asigurat pe români că alegerile parlamentare vor avea loc la data de 6 decembrie, așa cum s-a stabilit, și a criticat atitudinea prefectului Gheorghe Cojanu, care va fi schimbat din funcție.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-10-22T13:44:11+03:00 13:44

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More