Știri

Klaus Iohannis dezvăluie ce conversație a avut cu Viorica Dăncilă înainte ca aceasta să intre în concediu

Președintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la discuția de vineri cu Viorica Dăncilă, că aceasta i-a spus că nu știa că s-a publicat în Monitorul Oficial decizia de a delega atribuțiile pe perioada concediului său, telefonul venind după ce șeful statului a sesizat CCR.

„Ieri, am avut o mică discuţie care m-a făcut să cred că avem un guvern ireal. Dacă nu ar fi de trist, ar fi de râs, dar e trist. Doamna prim-ministru a publicat…

Vă povestesc doar ultima fază fiindcă sunt nenumărate, este un şir nesfârşit… Deci, doamna prim-ministru a publicat în Monitorul Oficial o decizie prin care domnia sa instaura un premier interimar.

Surpriză, am crezut că este atributul meu. Şi am contestat la CCR acest demers. Este conflict constituţional de natură juridică”, a afirmat Iohannis.

Şeful statului a subliniat că Viorica Dăncilă l-a sunat să-i spună că pleacă în concediu, după ce el a înaintat demersul la Curtea Constituţională.

„După ce am înaintat la CCR acest demers, doamna prim-ministru m-a sunat să-mi spună că pleacă în concediu şi că toate sunt bune. Asta după ce publicase acel draft de rectificare bugetară, care este catastrofă.

Dar nu despre asta am vorbit prioritar. I-am atras atenţia că nu este bine, totuşi, ce a făcut şi că decizia este de temei de conflict constituţional.

Şi ştiţi ce mi-a spus? Că nu a ştiut că se publicase. Mai ireal, mă scuzaţi, nu cred că se poate. Acest stil de conducere iraţional, ireal, nu poate să continue”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri la CCR o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională în relaţia cu prim-ministrul, şeful statului motivând că Viorica Dăncilă nu l-a informat că intră în concediu şi că a desemnat un alt membru al Guvernului să exercite atribuţiile sale.

Declarațiile lui Klaus Iohannis au fost făcute la Consiliul Național al PNL de sâmbătă.

Citește și: Iohannis reclamă la CCR un conflict de natură constituţională cu Viorica Dăncilă în cazul concediului premierului

Ce au stabilit liberalii la Congres

Consiliul Naţional al PNL a adoptat, sâmbătă, criteriile, procedura şi calendarul privind desemnarea candidaţilor la europarlamentare.

Astfel, membrii PNL care vor să candideze în alegerile europarlamentare îşi vor depune candidatura la Secretariatul General până la data de 1 octombrie.

Dosarul de candidatură va cuprinde un CV profesional, un CV politic şi un proiect pentru activitatea în cadrul Parlamentului European, iar pentru a putea candida pe listele PNL, membrii partidului trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare.

Primul loc pe lista de candidaţi va fi decis de Biroul Executiv, la propunerea preşedintelui PNL.

În cadrul listei de candidaţi ai PNL pentru alegerile europarlamentare, fiecare regiune de dezvoltare va avea câte 4 candidaţi plus unul supleant.

Cele opt regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate în funcţie de rezultatul la alegerile locale şi parlamentare şi de sondajul de opinie efectuat de partid.

Citește și: Președintele, la Consilul Național PNL: Discursul anti-PSD care a fost primit cu ropote de aplauze

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More