Connect with us
Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Național

Știri

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj marţi, cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, în care arată că acesta este unul dintre cele mai puternice simboluri ale statalităţii, independenţei, suveranităţii şi unităţii naţionale.

Şeful statului aminteşte că drapelul a fost consacrat de Revoluţia de la 1848 şi i-a adus laolaltă pe români în toate momentele majore.

„Unirea Principatelor Române din anul 1859, declararea şi cucerirea independenţei de stat în 1877, Primul Război Mondial, cele trei momente ale Marii Uniri de la 1918, al Doilea Război Mondial, Revoluţia din 1989, precum şi aderarea ţării noastre la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord şi la Uniunea Europeană, toate aceste etape ale evoluţiei României au stat sub semnul tricolorului”, subliniază Klaus Iohannis, conform unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Pentru statul român modern, racordat la valorile europene şi euroatlantice, adaugă preşedintele, tricolorul are valenţe la fel de puternice şi în prezent.

„Pe faldurile sale stau înscrise valorile pe care este fundamentată naţiunea română – Libertate, Dreptate şi Frăţie – şi care insuflă sentimentul identităţii naţionale şi mândria de a aparţine acestui popor. (…) Românii se înclină cu respect ori de câte ori drapelul este arborat la sediul instituţiilor publice, la competiţii sportive sau în teatrele de operaţii în care participă armata noastră. În Anul Centenarului, încărcătura spirituală profundă a tricolorului ne inspiră şi ne determină să ne unim eforturile, animaţi de o autentică dragoste de patrie, pentru a construi o Românie puternică şi democratică. La mulţi ani României şi Tricolorului său!”, mai afirmă preşedintele Iohannis.

Administraţia Prezidenţială iluminează Palatul Cotroceni în culorile Tricolorului

La Constanța, marinarii militari participă marţi, la ceremoniile militare şi religioase organizate de autorităţile locale, cu ocazia sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional, în garnizoanele de marină, a informat Statul Major al Forţelor Navale (SMFN) Române.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de SMFN, la Constanţa, Ziua Drapelului Naţional va fi celebrată în cadrul unui ceremonial militar şi religios pe parcursul căruia Drapelul Tricolor va fi binecuvântat de către un preot militar şi va fi ridicat pe catarg, în acordurile Imnului Naţional al României, de la ora 10.00, la Comandamentul Flotei, de pe faleza Cazinoului.

Citește și Constanța: Marinarii participă la festivitățile dedicate Zilei Drapelului Național

Ceremoniale similare vor fi organizate şi la Tulcea, de la ora 10.00, în Piaţa Tricolorului, la Monumentul eroilor din oraşul Babadag, la ora 9.00, şi la Brăila – ora 9.00, la Catedrala Naşterii Maicii Domnului şi în Piaţa Independenţei. În Bucureşti, reprezentanţii SMFN vor participa la ceremonia publică din Piaţa Tricolorului, de la ora 9.30.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top